Landshold
25.09.2023

Kvindelandsholdets trup til EM-kvalifikationskampe mod Kosovo

Den 12. og 14. oktober møder det danske kvindelandshold Kosovo i de første to kvalifikationskampe frem mod EM 2024 i Østrig, Ungarn og Schweiz. Landstræner Jesper Jensen har i dag udtaget de spillere, der skal være med til at sikre to danske sejre.
Af Maria-Teresa Faurhøj

Kristina Jørgensen, Anna Kristensen og resten af landsholdet skal spille EM-kvalifikation mod Kosovo i Forum Horsens. Foto: Lau Nielsen

Når det danske kvindelandshold om to uger samles i Vejle forud for EM-kvalifikationskampene mod Kosovo er det med 19 spillere i truppen. Udover en masse kendte ansigter har landstræner Jesper Jensen også fundet plads til blandt andre bagspilleren Helena Elver, som dermed gør comeback i landsholdslejren.

- Sidst vi var samlet med landsholdet, var helt tilbage i april, så jeg glæder mig selvfølgelig til at være tilbage i landsholdslejren og arbejde videre på de ting, vi har fokus på, særligt frem mod VM i december, siger landstræner Jesper Jensen og fortsætter:

- Selvfølgelig har vi øjnene rettet mod, at vi skal have fire point i de to kampe og tage et stort skridt mod kvalifikationen til EM 2024, men jeg håber også, at samlingen kan gøre os lidt klogere på den trup, vi skal udtage til VM. Ikke fordi, at de her to kampe er altafgørende, men vi vil gerne prøve lidt forskellige ting af, og derfor har vi lidt flere spillere med, fortæller Jesper Jensen.

Kun 16 spillere er med, når Danmark løber på banen torsdag i Forum Horsens og lørdag i Kosovos hovedstad Pristina. Og en af de spillere, der allerede har fået besked på, at de skal sidde over i de to kampe, er den danske anfører Sandra Toft. Hvordan det kan være, forklarer Jesper Jensen her:

- Sandra har allerede fået besked på, at hun er med til VM såfremt hun selvfølgelig holder sit niveau og ellers holder sig skadefri. Men derudover ser vi Althea og Anna som værende helt lige på nuværende tidspunkt. Vi ønsker derfor ikke at forfordele nogen af dem under den kommende samling, men vil tværtimod forsøge at give dem lige gode betingelser, og derfor sidder Sandra over i de to kampe.

Den danske trup ser således ud:

Målvogtere
Sandra Toft, Győri ETO KC (9.-13. oktober)
Althea Reinhardt, Odense Håndbold
Anna Kristensen, Team Esbjerg

Stregspillere
Rikke Iversen, Team Esbjerg
Sarah Iversen, Ikast Håndbold
Kathrine Heindahl, Team Esbjerg

Fløjspillere
Cecilie Brandt, Ikast Håndbold
Trine Østergaard, CSM Bucuresti
Emma Friis, Ikast Håndbold
Elma Halilcevic, Odense Håndbold

Bagspillere
Anne Mette Hansen, Mezt Handball
Kristina Jørgensen, Metz Handball
Mie Højlund, Odense Håndbold
Simone Petersen, Ikast Håndbold
Louise Vinter Burgaard, Metz Handball
Line Haugsted, Győri ETO KC
Helena Elver, Odense Håndbold
Alberte Kielstrup Madsen, Nykøbing-Falster Håndbold (9.-13. oktober)
Julie Scaglione, Ikast Håndbold (9.-13. oktober)

Du kan sikre dig en billet til kampen på hjemmebane via linket her

Programmet for Danmarks to EM-kvalifikationskampe er:

12. oktober kl. 21.00: Danmark – Kosovo, Forum Horsens (vises på TV2)

14. oktober kl. 20.15: Kosovo – Danmark, Youth and Sports Center, Pristina (vises på TV2 Sport)

Fakta om EM-kvalifikationen
Danmark havnede i Gruppe 8, som er den eneste gruppe med blot tre og ikke fire hold i EM-kvalifikationen. Det betyder, at Danmark kun skal spille fire og ikke seks kvalifikationskampe.

Polen og Kosovo er modstanderne i Danmarks gruppe, og dermed møder Håndboldkvinderne intet hold fra fjerde og nederste seedningslag. De to bedste hold fra gruppen går videre til mesterskaberne i Østrig, Ungarn og Schweiz.

Fire nationer er allerede kvalificeret til EM. Det gælder de tre værtslande samt de forsvarende mestre fra Norge.

Kvalifikationsgrupperne frem mod EM 2024.

Kontakt
Maria-Teresa Faurhøj, presseansvarlig for kvindelandsholdet, tlf. 23 27 12 94, mtf@danskhaandbold.dk