Landshold
12.03.2024

Kvindelandsholdet møder Japan i dobbelt VM-revanche: Billetsalget begynder torsdag

Kvindelandsholdet møder Japan i to landskampe den 6. og 7. april i henholdsvis Odense og Silkeborg. Dermed bliver der mulighed for revanche for nederlaget til japanerne ved VM i december.
Af Troels Trads Hansen

Mie Højlund og resten af Håndboldkvinderne skal møde Japan i to kampe den 6. og 7. april 2024. Foto: Dejan Obretkovic

Vi var nok mange, der ærgrede os over nederlaget til Japan i sidste sekund ved VM på hjemmebane i december. Heldigvis fik nederlaget på 26-27 i mellemrunden ikke den store sportslige betydning, men nu bliver der mulighed for at få revanche. To gange endda. 

Kvindelandsholdet møder nemlig Japan i to landskampe på dansk jord i weekenden den 6. og 7 april kl. 16.00 begge dage. Den første kamp bliver spillet i Sydbank Arena i Odense, mens den anden kamp bliver afviklet i Jysk Arena i Silkeborg. 

Det officielle billetsalg begynder torsdag den 14. marts kl. 10.00, via Ticketmaster. 

Det er 30 år siden, at kvindelandsholdet sidst har spillet en landskamp i Silkeborg, og dengang var det også mod netop Japan. I Silkeborg Kommune ser man meget frem til at lægge arena til en kvindelandskamp igen. 

- I en usikker verden er det vigtigt, at vi har noget, vi kan samles om. Sport og idræt skaber fællesskaber og sammenhold, spænding og glæde. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi igen kan lægge arena til en kvindelandskamp i Danmarks 8. største kommune, fortæller borgmester i Silkeborg Kommune Helle Gade. 

Glædeligt gensyn med Odense   
En af de spillere, der med al forventning er med, når Danmark skal hente revanche mod Japan, er bagspilleren Mie Højlund, der til daglig spiller for Odense Håndbold med hjemmebane i netop Sydbank Arena: 

- Det bliver helt sikkert sjovt at prøve kræfter med Japan igen. De spiller på en anden måde, end vi er vant til, men det skal vi jo kunne klare, og jeg er sikker på, at vi nok skal få nogle gode kampe imod dem. Samtidig bliver det også sjovt for mig at vise landsholdstrøjen frem for mit hjemmepublikum i Odense, som forhåbentlig møder frem i stor stil. Det glæder jeg mig helt vildt til, siger Mie Højlund. 

Senest kvindelandsholdet gæstede Odense var tilbage i 2022. Dengang spillede Håndboldkvinderne i Jyske Bank Arena, hvor de besejrede Rumænien i EM-kvalifikationen. Nu skal der så spilles landskamp i Odense Idrætshal, også kendt som Sydbank Arena, og her ser man også frem til at få kvindelandsholdet på besøg: 

- Vi glæder os til, at kvindelandsholdet igen kommer til Odense. Jeg tør godt garantere, at spillerne bliver mødt af et yderst oplagt og festligt publikum. Odense Håndbold, der jo normalt har hjemmebane i hallen, har kun tabt to kampe på banen i et år, og jeg er sikker på, at den gode energi også vil smitte af på landsholdet i form af en stærk opbakning, siger by- og kulturrådmand, Søren Windell. 

Kom forrest i køen til billetsalget Det officielle billetsalg begynder torsdag den 14. marts kl. 10.00 via Ticketmaster. 

Men hvis du vil have en forlomme i billetkøen, kan du tilmelde dig DanskHåndbolds presale-nyhedsbrev og få adgang til billetsalget dagen før alle andre – presale begynder nemlig allerede onsdag kl. 10.00. Tilmeld dig her. 

Kontakt
Troels Trads Hansen, presseansvarlig for kvindelandsholdet, tlf: 53 87 77 47, tth@danskhaandbold.dk