Landshold
10.10.2024

Keld Vilhelmsen ny holdleder for Håndboldherrerne

Et velkendt navn i landsholdsregi afløser afdøde Kai Johannsen som holdleder for herrelandsholdet.
Af Jens Jacob Juulsager

Foto: EVN og EHF/Kolektiff

Når Håndboldherrerne samles i starten af november til landskampe mod Norge og Sverige, er der et nyt ansigt på den danske bænk.

51-årige Keld Vilhelmsen er nemlig ansat som holdleder for landsholdet, som han selv har spillet 75 kampe for i perioden mellem 1994 og 2000.

Udnævnelsen af den mangeårige GOG-profil kommer på den triste baggrund, at Håndboldherrernes holdleder gennem næsten 20 år, Kai Johannsen, døde efter kort tids sygdom i midten af september.

Et vellidt omdrejningspunkt på landsholdet, som landstræner Nikolaj Jacobsen nu har fundet afløseren for.

- Det er nogle store sko, der skal udfyldes efter Kai. Jeg har valgt Keld blandt andet på hans menneskelige kvaliteter. Keld har en fantastisk lune og også stor tålmodighed. Han er utrolig hjælpsom og arbejdsom, og så kender Keld flere af de unge spillere, som han har haft med at gøre i GOG, siger Nikolaj Jacobsen.

Øje for trivsel

Keld Vilhelmsen er uddannet lærer og er i øjeblikket tilknyttet håndboldlinjen på Efterskolen Ved Nyborg – en stilling som han fortsætter med sideløbende med opgaven som holdleder.

Efter hans aktive karriere har Vilhelmsen også fortsat haft en tilknytning til håndbold på øverste plan, senest med tre år som assistenttræner på ligaholdet i GOG frem til sidste sommer. Nu glæder han sig til den nye udfordring.

- Da denne her chance opstod, var det svært at sige nej til. Først og fremmest skal jeg sørge for, at hverdagen fungerer, og at trænerteamet og spillerne kan koncentrere sig om spillet, mens jeg tager mig af de praktiske opgaver i kulissen. Men som menneske har jeg også nogle erfaringer med i bagagen og kender til de mekanismer, der er i en trup, når man er samlet over tid.

- Jeg kan godt lide at være i det miljø og have øje for, at alle trives og har det godt. Det har også været vigtigt for mig som underviser og i min tidligere rolle som assistenttræner i GOG at være opmærksom på menneskerne og mærke efter, hvordan stemningen er. Det synes jeg er spændende, siger Keld Vilhelmsen.

Hans aftale som holdleder løber de kommende fire år.