Landshold
27.03.2024

Jernhård Lady bliver ny Team Manager for Håndboldkvinderne

Tina Bøttzau starter som Team Manager for Håndboldkvinderne den 1. april. Den tidligere dobbelte OL-guldvinder og verdensmester har med sin erfaring fra landsholdet og sin uddannelsesbaggrund den helt perfekte profil.
Af Troels Trads Hansen

Tina Bøttzau bliver ny Team Manager for Håndboldkvinderne. Foto: DanskHåndbold

Der bliver bragt masser af erfaring ind omkring Håndboldkvinderne fra 1. april, når Tina Bøttzau starter som Team Manager for landsholdet.  

Hun møder ind til sin første landsholdssamling den 2. april og er sammen med holdet under hele samlingen frem til den 10. april inklusiv de to kampe mod Japan. 

Tina Bøttzau var en del af 1990’ernes succeshold ’De Jernhårde Ladies’, og i perioden fra 1990 til 2000 spillede hun 120 landskampe, vandt to OL-guldmedaljer og et verdensmesterskab. Bøttzau overtager jobbet fra sin tidligere landsholdskollega, Christina Roslyng, som stoppede som Team Manager efter VM på hjemmebane i 2023. 

- Jeg glæder mig til at lære alle spillerne at kende og blive en del af det fællesskab, der er blevet skabt omkring landsholdet de seneste år. Der har været en spændende udvikling mellem ledere og spillere, hvor man har skabt en bæredygtig kultur, hvor der er plads til forskelligheder, siger Tina Bøttzau.  

Tina Bøttzau har siden afslutningen på sin håndboldkarriere uddannet sig til lærer. Derudover har hun en Master i Trivsel- og ressourcepsykologi fra Århus Universitet. Og det er noget hun kan bruge, når hun træder ind i sin nye rolle. 

- Jobbet har en to-delt rolle. Noget handler om ren praktik og noget andet handler om at være en der er med til at synliggøre den kultur, som de arbejder med. Så kulturen på holdet ikke kun er noget vi snakker om, men også er noget, vi gør og kan se. Jeg glæder mig til at arbejde med et hold, hvor mennesket, med alt hvad det kan indebære af frustrationer og sårbarhed, og ikke kun elitesportsudøveren, er i centrum, siger Tina Bøttzau.  

Vildt spændende profil
Landstræner Jesper Jensen ser også frem til at få Tina Bøttzau med på holdet omkring holdet. Han håber, at hendes erfaring som spiller og uddannelsesmæssige baggrund kan være med til at præge kulturen på landsholdet.
 

- Tina er tidligere elitespiller og er vant til at arbejde med unge mennesker. Hun kender til presset omkring et landshold, har meget på hjerte fagligt og menneskeligt og kan på den måde bidrage positivt til hele setuppet, lyder det fra landstræneren. 

Endelig ser Sportschef i DanskHåndbold, Morten Henriksen, også et stort potentiale i Tina Bøttzau som ny Team Manager for kvindernes landshold, hvor hun skal bidrage til trivsel og velvære samt fastholde og udvikle kulturen.  

- Vi har været igennem en spændende proces med at definere, hvor vores kvindelandshold er nu og hvilken profil, vi ønsker som Team Manager. Tina Bøttzau er en vildt spændene profil i den kontekst, siger Morten Henriksen og uddyber: 

- Hendes pædagogiske og psykologiske uddannelsesbaggrund rammer spot-on. Derudover har hun selv været i gamet og prøvet hele rejsen. Jeg er derfor meget glad for det er lykkedes at lande en aftale med Tina og tror, hun kan være med til at tage landsholdet endnu et kompetent skridt mod fremtiden, forklarer Morten Henriksen. 

Kontakt
Troels Trads Hansen, presseansvarlig for kvindelandsholdet, tlf. 53 87 77 47, tth@danskhaandbold.dk