Landshold
12.06.2023

Horsens bliver værter for kvindelandsholdets første EM-kvalifikationskamp

Det danske kvindelandshold tager hul på kvalifikationen frem mod EM 2024, når de møder Kosovo den 12. oktober. Landskampen spilles i Forum Horsens, og billetsalget starter den 20. juni kl. 10.00.
Af Maria-Teresa Faurhøj

Kristina Jørgensen, Anna Kristensen og resten af landsholdet skal spille EM-kvalifikation mod Kosovo i Forum Horsens. Foto: Lau Nielsen

Gennem lodtrækning tilbage i april stod det klart, at Danmark skal besejre Polen og Kosovo i jagten på en billet til EM-slutrunden, som afholdes i Østrig, Ungarn og Schweiz i december 2024.

I første runde skal det danske landshold op mod Kosovo, og det ligger nu fast, at det bliver i Forum Horsens, at kvindelandsholdet skyder EM-kvalifikationen i gang. Landskampen spilles torsdag den 12. oktober kl. 21.00, og billetsalget skydes i gang tirsdag den 20. juni kl. 10.00.

Kvindelandsholdet har tidligere spillet både EM-kvalifikationskampe og almindelige landskampe i Forum Horsens, og i Horsens Kommune glæder man sig til igen at få besøg af landsholdet:

- Vi glæder os rigtig meget til, at kvindelandsholdet tager hul på EM-kvalifikationen – og vi er glade for, at de igen lægger vejen forbi Forum Horsens. Det er altid en fantastisk mulighed for at se håndbold på et højt niveau og tage del i den store succes, som kvindelandsholdet har i øjeblikket bl.a. med de flotte sølvmedaljer ved EM sidste år. I Horsens står vi altid klar med åbne arme, når vi får mulighed for at være vært for store sportsbegivenheder, fortæller Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune.

Da der tilbage i april blev sat billetter i salg til kvindelandsholdets sidste VM-testkampe i november, blev de revet væk på få dage. Så forventningen til en flot kulisse i Horsens er naturligvis også stor hos landstræner Jesper Jensen:  

- Det er altid en kæmpe fornøjelse at spille landskampe på hjemmebane, og den opbakning, vi mærker fra danske håndboldfans, er helt fantastisk. Det ville betyde rigtig meget at komme godt fra start i kvalifikationen med en sejr over Kosovo, og der betyder det meget at kunne mærke tilskuernes opbakning fra tribunerne, så vi går selvfølgelig efter at levere en god præstation og så håber vi på en masse opbakning fra lægterne, fortæller landstræneren.

Billetsalget til kampen starter tirsdag den 20. juni kl. 10.00 via Ticketmaster.

Kom forrest i køen til billetsalget
Hvis du vil have en forlomme i billetkøen til EM-kvalifikationskampen, kan du skrive dig op til Dansk Håndbold Forbunds nye presale-nyhedsbrev og få adgang til billetsalget dagen før alle andre – allerede mandag den 19. juni kl. 10.00. Tilmeld dig her.

Fakta om EM-kvalifikationen
Danmark havnede i Gruppe 8, som er den eneste gruppe med blot tre og ikke fire hold i EM-kvalifikationen. Det betyder, at Danmark kun skal spille fire og ikke seks kvalifikationskampe.

Polen og Kosovo er modstanderne i Danmarks gruppe, og dermed møder Håndboldkvinderne intet hold fra fjerde og nederste seedningslag. De to bedste hold fra gruppen går videre til mesterskaberne i Østrig, Ungarn og Schweiz.

Fire nationer er allerede kvalificeret til EM. Det gælder de tre værtslande samt de forsvarende mestre fra Norge.

Kontakt
Maria-Teresa Faurhøj, presseansvarlig for kvindelandsholdet, Dansk Håndbold Forbund, tlf. 23 27 12 94 / mtf@dhf.dk