Landshold
11.08.2024

Historisk magtdemonstration giver Håndboldherrerne OL-guld

Mikkel Hansen og Niklas Landin fik præcis den afslutning på landsholdskarriererne, de havde drømt om, da Danmark knuste Tyskland i OL-finalen.
Af Troels Trads Hansen

Mikkel Hansen slutter karrieren med et suverænt OL-guld. Foto: Kolektif

Magtdemonstration. Så kort kan Danmarks finalesejr på 39-26 over Tyskland ved OL beskrives.

Danmark knuste tyskerne fra start og efter 22 minutter var man foran med 10 mål. Så var den finale afgjort.

Håndboldherrerne, anført at en sprudlende Mathias Gidsel med 11 scoringer og målmandslegenden Niklas Landin, der reddede næste hver tredje skud, satte ikke en fod forkert i hele kampen. De dækkede op som en drøm og deres angreb gav tyskerne mareridt, mens det ene skud efter det andet blev sendt i målet.

- Det er jo den perfekte performance fra hele holdet. Vi kunne ikke have gjort det bedre. Vi kom med alt, hvad vi havde til sidst, og der var ikke mange kræfter tilbage, men vi kæmpede for noget, der er langt større end os selv. Vi kæmpede for en guldmedalje til Danmark, lød det fra Mathias Gidsel efter kampen.

Dermed kunne Niklas Landin og Mikkel Hansen nyde deres sidste optræden i den danske landsholdstrøje og cruise sikkert med Håndboldherrernes andet OL-guld foran 27.000 tilskuere i Lille.

Sejrsmarginen på 13 mål er den største nogensinde i en OL-finale, mens 39 mål også er det højeste antal scoringer et hold har præsteret i en OL-finale i historien.

- Jeg tror alle er enormt stolte og enormt lettede over den her præstation. Vi har kæmpet virkelig længe, vi har været sammen i rigtig lang tid og alt sammen med henblik på at stå her med den her guldmedalje. Jeg synes virkelig, at det viser, hvor stærk en gruppe det her er. Det er absolut en af de bedste, der nogensinde har været i dansk håndbold. Kæmpe moment for dansk håndbold og kæmpe moment for os spillere, at vi kan give den her guldmedalje til Danmark, siger Mathias Gidsel

OL-finalen 2024 var den tredje i træk for Håndboldherrerne, som vandt guld ved legene i Rio i 2016 og sølv i Tokyo i 2021.