Landshold
17.07.2024

Her er OL-trøjen

Både Håndboldherrerne og Håndboldkvinderne stiller op i helt nye spilledragter, når OL begynder. Trøjen skaber en rød tråd fra landsholdsspillerne til foreningslivet.
Af Troels Trads Hansen

Sådan ser Danmarks OL-trøje fra PUMA ud.

Både Håndboldherrerne og Håndboldkvinderne kommer til at løbe på banen i helt nyt spilletøj ved OL i Paris.

Designet på de nye landsholdstrøjer tager udgangspunkt i de streger på en håndboldbane, der har været kendetegnende for sporten i over 100 år. Stregerne repræsenterer håndboldens fysiske rammer, hvor 40x20 meter udgør den sportslige arena, som skaber en rød tråd fra landsholdsspillerne til foreningslivet og alle, der spiller håndbold.

Dermed er de nye landsholdsdragter ikke blot et stykke sportstøj, men en symbolsk ramme for fællesskab, begejstring og sammenhold.

- Vi er igen glade for, at PUMA har lyttet til vores ønsker for trøjen. Den er en hyldest til vores sport og de mange passionerede håndboldspillere, frivillige og fans i Danmark. Alle dem, der skaber gode oplevelser og stærke fællesskaber. Den symboliserer vores værdier, som vi ønsker at formidle både på og uden for banen. Vi er spændte på at se vores spillere i aktion med denne trøje, som forhåbentlig vil være en del af vores rejse mod nye triumfer, siger administrerende direktør i DanskHåndbold, Henrik M. Jacobsen.

Hos PUMA er begejstringen over landsholdstrøjen også stor:

- Vi er meget stolte af at lancere denne trøje sammen med DanskHåndbold. Trøjens design er dybt rodfæstet i håndboldens DNA og inkluderer samtidig en flot hyldest til alle supportere, frivillige og spillere i Danmark. Med fokus på bæredygtighed er trøjen produceret i 100% genanvendt materiale. Vi er sikre på, at denne kampdragt vil være en del af en meget succesfuld periode for dansk håndbold, lyder det fra Oskar Valdmaa, Teamhead Sports Marketing Nordic.

OL-trøjen kan ikke købes i butikkerne, men de danske fans kan se frem til at kunne købe en udgave af trøjen med DanskHåndbolds logo, sponsorlogoer og hashtagget #sammenforholdet, der repræsenterer vores 700+ foreninger og hylder fællesskabet i hele håndbold-Danmark. Den bliver sat til salg hos Boozt.com i løbet af efteråret og vil fremover fungere som fast landsholdstrøje.

Det danske kvindelandshold åbner OL-turneringen i deres nye trøjer, når de spiller deres første kamp allerede torsdag den 25. juli klokken 9.00. Mændene spiller deres første kamp lørdag den 27. juli klokken 21.00 mod Frankrig.