Landshold
23.05.2024

Her er herrelandsholdet til VM i beach handball

Landstræner Gorm Andersen har både udtaget de ti spillere, der skal repræsentere Danmark til VM i Kina, samt en større gruppe, der skal deltage i landsholdets træningsdag i Aarhus lørdag den 25. maj.
Af Camilla Bøilerehauge

Bruttotruppen til Beach Handball Festival i Aarhus tidligere i maj. Foto: Helstrup Foto/Lotte Helstrup Mikkelsen

Det bliver en erfaren og sammenspillet dansk herretrup, der lander på den kinesiske ø Pingtan i næste måned, hvor VM i strandhåndbold spilles fra den 18.-23. juni. Samtlige spillere var med til EM sidste år, mens mange af spillerne har flere års mesterskabserfaring.

- Vi har udtaget et rutineret hold, som har vist, at de kan præstere i pressede situationer. Spillerne har stået i sandet sammen mange gange og har opbygget en stærk vindermentalitet, udtaler landstræner Gorm Andersen.

Her er VM-holdet:
Andreas Søndergaard Høgh, HEI
Frederik Bech Jensen, HEI
Jeppe Villumsen, FIF
Joachim Trend Hansen, HEI
Martin Nørlund Christensen, HEI
Martin Vilstrup Andersen, Stoholm
Mathias Thomsen, Slagelse
Mikkel Stærk Just, HEI
Rasmus Stærk Just, HEI
Simon Møss, AGF

Ved sidste VM i 2022 fik strandhåndboldherrerne sin første VM-medalje nogensinde, hvor det blev til sølv efter en tabt finale mod Kroatien. I år vurderer landstræneren, at niveauet formodentlig er blevet endnu højere, hvorfor målsætningen først og fremmest er at komme i kvartfinalen.

Danmarks herrelandshold er i indledende gruppe med Ungarn, Oman og Australien, mens kvindelandsholdet møder Holland, Norge og USA. Kampene bliver streamet på Viaplay.

Træningsdag i Aarhus
Inden VM i Kina har landstræneren udtaget en bredere trup til en træningsdag i Aarhus den 25. maj. Her er VM-truppen inviteret, mens en række andre talentfulde beach handball-spillere også er indkaldt.

- På træningsdagen samler vi nogle af de spillere, der muligvis allerede næste år ville kunne blande sig i landsholdets bruttotrup, og som vi tror på sigt vil få værktøjerne til at begå sig internationalt, fortæller Gorm Andersen.

Her er de udtaget spillere til træningsdagen:
Anders N. E. Hansen, SUS Nyborg
Andreas Durck Johansen, Otterup HK
Anton Villemoes Larsen, Ry Håndbold
Atal Lakanval, Skive fH
Bastian Bülow Vadum, DHG Odense
Casper Hebsgaard Mortensen, Nord Djurs
Elias Lund Wildau Rørbæk, Ry Håndbold
Jakob Magne Merrild, HEI
Jonas Lendal Frederiksen, Faaborg ØH
Magnus Rasmussen, Vendsyssel
Marcus Brendstrup, Roskilde Håndbold
Marius Ploug Aarhus, HC
Mathies Lind, FIF
Mathias Mosegaard, HC Odense
Mikkel Mathiesen Scaglione, Nord Djurs
Nicolai Aleksandrovietz, HC Odense
Noah Tabermann, Ry Håndbold
Rasmus Jans Graffe, HC Midtjylland
Sebastian Strandholm Bach, TPI Odense
Simon Petersen, Ry Håndbold
Sylvester Aaen, Ry Håndbold
Tobias Præstiin Larsen, Roskilde Håndbold
Victor Baltzer Hansen, Faaborg ØH
William L. Bjerre, Ry Håndbold
William Lærke, HEI
Zakarias Klarskov Knudsen, Roskilde Håndbold

Beach handball styrker tilknytningsforhold til foreningen
Ry Håndbold sender hele seks spillere afsted til træningsdagen, og det vidner om en særlig beach handball-strategi, som får rosende ord med på vejen fra landstræneren:

- I Ry har et par dedikerede ildsjæle etableret en beach handball-klub i tæt samarbejde med moderklubben Ry Håndbold. Her er der faste ugentlige træninger i sandet for 30-40 spillere det meste af sommerhalvåret, siger Gorm Andersen og fortsætter:

- Det styrker tilknytningsforholdet til foreningen. Både for nuværende spillere i Ry Håndbold, men også for de spillere, som måske er rykket videre til en anden indendørs håndboldklub – men som gerne vil tilbage og spille strandhåndbold med gamle klubkammerater om sommeren.

Træningsdagen vil foregå på sandbanerne ved Skæringhallen nord for Aarhus, hvor det vil være muligt at overvære træningerne lørdag den 25. maj fra kl. 10.00-12.00 og 16.00-18.00.

For yderligere information, kontakt kommunikationskonsulent Camilla Bøilerehauge på cam@danskhaandbold.dk.