Landshold
30.05.2023

Her er beachlandsholdenes trupper til European Games

Danmarks resultater ved EM har kvalificeret både kvinde- og herrelandsholdet i strandhåndbold til European Games (EG) fra den 20.-22. juni. EG arrangeres af den Europæiske Olympiske Komité og kan være et springbræt til OL for beach handball.
Af Camilla Bøilerehauge

Kvindelandsholdet jubler over en vigtig, kvalificerende 7. plads ved EM. Foto: EHF/kolektiff

Strandhåndboldlandsholdene er knapt nok kommet hjem fra EM i beach handball, før de kan glæde sig til det næste mesterskab. Med herrernes EM-bronze og kvindernes vigtige 7. plads skal begge hold nemlig til Małopolska i Polen, hvor European Games spilles fra den 20.-22. juni.

European Games er et mesterskab arrangeret af den Europæiske Olympiske Komité og fungerer for mange sportsgrene som kvalifikation til OL i Paris i 2024.

For beach handball, der ikke er en olympisk sportsgren, er mesterskabet et vigtigt udstillingsvindue, der potentielt set kan være med til at få sandsporten med i OL-programmet på sigt.

Unge stjerner får fortjent debut
For begge landstrænere bliver det et spændende mesterskab med en blanding af rutinerede kræfter og debut til flere unge talenter, der længe har banket på til landsholdet.

”De tre debutanter (Ida Winding, Johanne Graugaard og Josefine Indiane Lund Mahler) er alle nogen, vi har fulgt længe og løbende haft med på samlinger. Nu synes vi, de er klar til at komme med på højeste niveau, så det bliver enormt spændende at se dem i aktion til et mesterskab,” fortæller kvindelandstræner Morten Frandsen Holmen.

Det samme kan herrelandstræner Gorm Andersen sige om sine tre debutanter Dines F. Kjeldgaard, Laurids Nygaard Ulrichsen og William Lærke, der bliver akkompagneret af flere spillere med comeback, navnligt Frederik R. Dinsen og Mikkel Drud Nielsen.

Frederik R. Dinsen var senest med til VM i 2018, mens Mikkel Drud Nielsen var med til ANOC World Beach Games i 2019.

Her er begge trupper:
Kvindelandsholdet
Ann Cecilie Frühstück Møller, HEI
Camilla Larsen Degn, Skanderborg Håndbold
Cecilie Kjær Lindgaard, Hadsten Håndbold
Ida Winding, Næsby IF
Johanne Graugaard, EH Aalborg
Johanne Uhrhammer, Næsby IF
Josefine Indiane Lund Mahler, Horsens HK
Line Berggren Larsen, Skanderborg Håndbold
Line Gyldenløve Kristensen, Bjerringbro fH
Rikke Thyrsted Enevoldsen, Bjerringbro fH
Sandra Therkildsen Hansen, TPI Odense

Herrelandsholdet
Andreas Søndergaard Høgh, Aarhus HC
Christian Nielsen, HEI
Dines F. Kjeldgaard, Odense
Frederik Bech Jensen, HEI
Frederik R. Dinsen, Svendborg HK
Jeppe Villumsen, Nordsjælland
Laurids Nygaard Ulrichsen, Odense
Martin Vilstrup Andersen, Stoholm
Mikkel Drud Nielsen
William Lærke, HEI

Derudover får kvinderne i denne omgang også glæde af den rutinerede beachlandsholdsspiller Emma Mogensen på sidelinjen, hvor Aarhus United-spilleren er med som assistenttræner.

Følg med på beachlandsholdenes Instagram eller Facebook, hvor vi vil opdatere om de indledende puljer og muligheden for streaming af Danmarks kampe hurtigst muligt.