Landshold
10.06.2023

Henrik Kronborg forlænger som assistenttræner

Håndboldherrernes assistenttræner fortsætter som Nikolaj Jacobsens højrehånd frem til 2028.
Af Jens Jacob Juulsager

Henrik Kronborg ses ofte i samtale med spillerne med forslag til små finjusteringer. Foto: IHF

Da Henrik Kronborg tiltrådte som assisterende landstræner i 2016, havde Danmark aldrig vundet hverken OL- eller VM-guld i herrehåndbold.

Sidenhen er det blevet til både OL-triumf i Rio og tre verdensmesterskaber på stribe. Og der er ingen tvivl om, at under både Guðmundur Guðmundssons og Nikolaj Jacobsens ledelse har Henrik Kronborg været en værdsat assistent med stor betydning for Håndboldherrernes succes.

Nu fortsætter Kronborg som assistenttræner frem til 31. august 2028. Altså efter en eventuel OL-deltagelse i Los Angeles.

- Jeg er rigtig glad for jobbet, og jeg er stolt over fortsat at være en del af verdens bedste håndboldhold. Så jeg har aldrig været et sekund i tvivl om, at jeg gerne ville forlænge, da jeg fik muligheden.

- Jeg føler mig godt tilpas på holdet og godt behandlet af forbundet. Der er et fantastisk setup omkring landsholdet og nogle spændende spillere at arbejde videre med gennem de næste mange år. De er, sammen med vores landstræner, en kæmpe inspiration at arbejde sammen med, siger Henrik Kronborg.

Blik for detaljen

Sportschef i Dansk Håndbold Forbund, Morten Henriksen, er rigtig glad for, at det er lykkedes at forlænge med landsholdets succesfulde assistenttræner.

- Henrik har virkelig blik for detaljen, hvilket både gælder på de individuelle kompetencer, på det kollektive spil men også i sammenhængene videre i systemet og mod talentarbejdet. Derfor er han ikke bare et aktiv for A-landsholdet men for dansk herrehåndbold helt generelt.

Forlængelsen med Henrik Kronborg kommer i kølvandet på, at Nikolaj Jacobsen i april også forlængede sin kontrakt som landstræner helt frem til 2030. Et faktum der kun har gjort assistentens beslutning om at forlænge endnu nemmere.

- Vi har et enormt respektfuldt samarbejde, som jo også munder ud i, at vi har det utrolig godt sammen og stoler 100 procent på hinanden. Så jeg er rigtig glad og stolt over, at Niko vil have mig med på den næste rejse også, siger Henrik Kronborg.

Han kan i sin nye kontrakt fortsat arbejde som klubtræner ved siden af arbejdet med landsholdet, hvor han i dag er cheftræner for Skjern Håndbold.

Hele det succesfulde lederteam omkring Håndboldherrerne fortsætter nu arbejdet sammen. Foto: IHF