Landshold
10.08.2024

Håndboldkvinderne vinder OL-bronze

Efter 20 års medaljetørke ved OL sikrede Håndboldkvinderne sig lørdag olympisk bronze, da man vandt en sikker sejr over Sverige i kampen om tredjepladsen.
Af Troels Trads Hansen

Håndboldkvinderne kan nu også kalde sig olympiske medaljevindere. Foto: Kolektif

Efter 20 års medaljetørke ved OL sikrede Håndboldkvinderne sig lørdag olympisk bronze, da man vandt en sikker sejr over Sverige i kampen om tredjepladsen.

Danmark vandt opgøret med 30-25 efter en kamp, hvor landsholdet var i kontrol i langt det meste af opgøret.

Mie Højlund blev dansk topscorer med fem mål, mens Sandra Toft leverede ekstremt solidt i det danske mål og stod med en redningsprocent på 40.

Efter sejren fik følelserne frit løb hos spillerne, som var ekstremt stolte over præstationen.

- Jeg er bare glad og megastolt. Vi har fået en medalje. Det er fandme fedt, og det var det, vi kom efter. Måske ikke den farve vi gerne ville have haft, men det er meget bedre end en fjerdeplads, siger Anne Mette Hansen og fortsætter:

- Jeg tror begge hold var maks. pressede. Det var de sidste kræfter, der skulle ud i dag, og der havde vi heldigvis lidt flere end svenskerne. Jeg er helt færdig og glad og stolt, fordi vi ved hvad forskellen er på at stå med en tredjeplads eller en fjerdeplads. Det med at få en medalje med hjem, det betyder så meget, slutter den danske bagspiller.

Danmark går igennem OL-turneringen med blot to nederlag – begge til Norge. Samtidig lever landsholdet op til sin egen målsætning om at nå frem til medaljekampene.

Dermed fortsætter Jesper Jensen og Kvindelandsholdet en imponerende stime, hvor det nu er blevet til medaljer ved de seneste fire slutrunder i træk.