Landshold
18.12.2023

Håndboldkvinderne fik VM-bronze og direkte billet til OL

Selvom det endte med fransk VM-guldfest i Jyske Bank Boxen, kan de danske håndboldkvinder rejse stolte hjem med både bronzemedaljer og en billet til OL i bagagen.
Af Maria-Teresa Faurhøj

Det danske kvindelandshold vandt søndag aften deres tredje medalje i streg. Og selvom det blev Frankrig, der endte øverst på podiet, har de danske håndboldkvinder god grund til at forlade VM på hjemmebane med stolthed.

Udover de flotte bronzemedaljer er landsholdet nemlig også kvalificeret til OL for første gang siden 2012. Det stod klart allerede fredag aften efter semifinalerne, og efter VM-bronzekampen søndag eftermiddag blev de danske håndboldkvinder så overrasket og lykønsket af Søren Simonsen, Chef de Mission hos Danmarks Idrætsforbund.

Søren Simonsen overraske OL-billetten til kvindelandsholdet. Foto: Casper Horsnæs Larsen

Det var fransk og norsk VM-finaledeltagelse, der sammen med de danske sølvmedaljer ved EM sidste år betød, at Danmark er klar til OL i Paris. Det er første gang siden 2012, at et dansk kvindelandshold er kvalificeret til OL – og derfor var der også stolthed at spore hos spillere og ledere.

- At vi slutter VM på den her måde, betyder enormt meget. Det har været nogle hårde døgn, hvor vi skulle samle os selv op ovenpå den tabte semifinale i fredags. Men vi har så meget at glæde os over, og jeg er enormt stolt af de her spillere, som de sidste fire år bare har leveret en kæmpe indsats for at udvikle sig både på og udenfor banen, fortæller den danske landstræner Jesper Jensen og fortsætter:

- Og det hårde arbejde bærer nu frugt i form af endnu en medalje og en fantastisk billet til OL til sommer. Det er stort, og jeg kunne ikke være mere stolt. Det er bare anden gang på 20 år at et danske kvindelandshold skal til OL, så det er et relativt lille nåleøje, man skal igennem, og det har vi klaret.

De danske håndboldherrer kvalificerede sig til OL, da de blev verdensmestre tilbage i januar, og derfor rejser den størst mulige håndbolddelegation altså til Paris til sommer.