Landshold
23.02.2024

Håndboldherrernes trup udtaget til mødet med Schweiz

Emil Nielsen vender retur til sin gamle hjemmebane i Aarhus, når landsholdet samles til marts.
Af Jens Jacob Juulsager

Foto: Dejan Obretkovic

Det bliver en stærk cocktail af profiler fra EM-truppen i januar suppleret af seks verdensmestre, der får comeback i landsholdstrøjen, når Håndboldherrerne tager imod Schweiz i Djurslands Bank Arena i Aarhus lørdag den 16. marts.

Landstræner Nikolaj Jacobsens trupudtagelse betyder et godt gensyn med smilets by for Barcelona-målmand Emil Nielsen, der har trådt sine barnesko i Aarhus og fik sit helt store landsholdsgennembrud under EM.

Samtidig er profilerne Kevin Møller, Anders Zachariassen, Lasse Andersson, Jacob Holm, Mads Hoxer og Lasse Møller, der alle tidligere har vundet VM-guld for Danmark, igen med på holdet.

- En stor del af truppen er dem, der også var med til EM. Men især i bagkæden har jeg valgt at give pause både til nogle af de lidt ældre spillere i truppen og nogle af dem, der var hårdest belastet under EM med tanke på, at det er et tætpakket OL-år.

- Var det ikke et OL-år, havde jeg nok eksperimenteret lidt mere. Men jeg vil også gerne se nogle af de spillere an, der var tæt på at komme med til EM og give dem en chance, siger landstræner Nikolaj Jacobsen om sine overvejelser bag truppen.

Bergholt og Arnoldsen med igen

Samtidig byder marts-samlingen på et gensyn med Skjern-stregen Emil Bergholt, der har været ude med en korsbåndsskade, mens Aalborgs bagspiller Thomas Arnoldsen er med igen efter et halvt års håndboldpause oven på en fysisk og mentalt hård periode.

- Thomas har været igennem en svær tid men er godt på vej tilbage. Han er et stort talent og en spiller, vi har en tro på, skal være en del af landsholdet fremadrettet. Så må vi se, om det allerede bliver til OL eller næste gang, siger Nikolaj Jacobsen, der ser frem til mødet med alpelandet:

- Det er fint for os at få en landskamp mod en god modstander som Schweiz, hvor vi kan få testet nogle ting af. Samtidig er det vigtigt for mig, at vi får tre gode træninger og givet nogle af de spillere, der ikke har været med i noget tid, tryghed i rutinerne igen.

DANMARKS TRUP TIL LANDSKAMPEN MOD SCHWEIZ

Målvogtere:

Emil Nielsen, FC Barcelona

Kevin Møller, Flensburg-Handewitt

Fløjspillere:

Emil Jakobsen, Flensburg-Handewitt

Magnus Landin, THW Kiel

Johan Hansen, Flensburg-Handewitt

Niclas Kirkeløkke, Rhein-Neckar Löwen

Stregspillere:

Simon Hald, Aalborg

Lukas Jørgensen, Flensburg-Handewitt

Emil Bergholt, Skjern

Anders Zachariassen, GOG

Bagspillere:

Emil Madsen, GOG

Lasse Andersson, Füchse Berlin

Thomas Arnoldsen, Aalborg

Jacob Holm, Paris Saint-Germain

Mads Hoxer, Aalborg

Lasse Møller, Flensburg-Handewitt


Der er stadig få billetter tilbage til Danmark-Schweiz, men skal du nå at opleve kampen den 16. marts klokken 16.00 i Djurslands Bank Arena i Aarhus, er det om at skynde sig at slå til her.