Landshold
22.11.2023

Håndboldherrerne nomineret som Årets Sportsnavn 2023

Det historiske tredje VM-guld på stribe har sikret Nikolaj Jacobsens mandskab nomineringen til DIF, Team Danmark og Salling Groups prestigefyldte pris.
Af Jens Jacob Juulsager

Foto: IHF / Jozo Cabraja / kolektiff

Med en overbevisende præstation gik Håndboldherrerne ubesejret igennem VM i Sverige og Polen i januar og sikrede sig, som første nation nogensinde, det tredje verdensmesterskab i herrehåndbold i træk.

Et resultat der nu fører til den flotte anerkendelse med nomineringen til DIF, Team Danmark og Salling Groups pris som Årets Sportsnavn 2023.

I alt bliver 15 atleter eller hold nomineret til prisen, og de er udvalgt af en dommerkomité bestående af blandt andre H.K.H. Kronprins Frederik og kulturminister Jakob Engel-Schmidt.

Sportschef i DanskHåndbold, Morten Henriksen, glæder sig over nyheden om nomineringen.

- Vi er meget stolte over at være nomineret som Årets Sportsnavn 2023. Det er både en anerkendelse af Håndboldherrernes historiske præstation, men det er også en cadeau til hele Håndbolddanmark og de mange frivillige ildsjæle, der har formet vores landsholdsspillere og sikret endnu flere børn og unge gode oplevelser om sporten, siger han.

Prisen som Årets Sportsnavn er blevet uddelt siden 1991, og tidligere har det kvindelige håndboldlandshold vundet i både 1993, 1994 og 2000 og det mandlige håndboldlandshold i 2008.

Årets Sportsnavn uddeles ved DR’s store sportsgalla ’Sport 2023’ lørdag den 6. januar 2024.