Landshold
16.01.2024

Håndboldherrerne klar til mellemrunden med maksimumpoint

Tre kampe og tre sejre er status for Nikolaj Jacobsens mandskab ved EM, inden mellemrunden venter i Hamborg.
Af Jens Jacob Juulsager

Foto: EHF / Anze Malovrh / kolektiff

Med en flot timålssejr over Portugal i mandagens gruppefinale stak Håndboldherrerne to værdifulde point med i bagagen mod mellemrunden.

Tirsdagen går med togrejse fra München til Hamborg, hvor mellemrunden allerede indledes onsdag mod Holland, der var tæt på at snyde de svenske forhåndsfavoritter i gruppefinalen i Gruppe E og blot tabte med et enkelt mål.

Foruden Danmark har også Sverige og Slovenien to point med over i mellemrunden, mens altså Holland, Norge og Portugal kommer tomhændede til EM’s næste fase. De seks hold kæmper om to pladser i semifinalerne.

- Vi har sikret os det bedst mulige udgangspunkt til mellemrunden, og det kan få stor betydning. For vi ved også, at der venter fire rigtig stærke modstandere.

- Tusind tak til alle de danske fans, der bakkede os op i München. Det er fantastisk at se så mange rød-hvide farver på tribunerne, uanset hvor vi spiller. Derfor glæder vi os også over, at endnu flere danskere kommer til Hamborg og gør det til en halv hjemmebane for os, siger stregspiller Lukas Jørgensen.

Flotte seertal

Spilletidspunkterne for mellemrunden er blevet fastsat, og her er det værd at bemærke sig, at både den første og sidste kamp spilles tidligere end Håndboldherrernes hidtidige kampe ved EM.

  • Danmark – Holland, onsdag den 17. januar klokken 18.00
  • Danmark – Sverige, fredag den 19. januar klokken 20.30 
  • Danmark – Norge, søndag den 21. januar klokken 20.30 
  • Danmark – Slovenien, tirsdag den 23. januar klokken 18.00

Håndboldfeberen har igen ramt Danmark med flotte seertal på næsten 1,2 millioner i gennemsnit til de første tre kampe på TV 2, ifølge analysebureauet Nielsen. 71 procent af alle tændte danske fjernsyn har været stillet ind på håndbold i de tidsrum, Danmark har spillet.

I alt har omkring 15.000 danske fans ifølge de tyske EM-arrangører allerede sikret sig billet til mesterskabet, og der er da også kun få pladser tilbage til kampene i Hamborg, hvor Danmark har gode minder fra semifinalesejren over Frankrig ved VM i 2019.

De resterende billetter kan købes her.

Foto: EHF / Anze Malovrh / kolektiff