Landshold
20.12.2023

Håndboldherrerne finalister til Årets Sportsnavn 2023

Herrelandsholdet gør Jonas Vingegaard og Viktor Axelsen selskab i finalen om at blive DIF, Team Danmark og Salling Groups Årets Sportsnavn 2023.
Af Jens Jacob Juulsager

Foto: IHF

Det oprindelige felt på 15 nominerede til prisen som Årets Sportsnavn 2023 er nu skåret ned til årets tre bedste præstationer, og her er Håndboldherrernes imponerende VM-guld og et helt år som ubesejret iblandt. De øvrige finalister er Jonas Vingegaard og Viktor Axelsen.

Håndboldherrerne skrev historie, da de med finalesejren over Frankrig i Stockholm i januar blev det første herrehold nogensinde til at vinde VM tre gange i træk.

Ud over rekorden i flest vundne verdensmesterskaber i streg, satte det danske hold også rekord i længste stime som ubesejret ved VM med hele 27 sejre.

Derfor er herrelandsholdet i håndbold blandt de tre nominerede til Årets Sportsnavn 2023. En pris, der uddeles i et samarbejde mellem DIF, Team Danmark og Salling Group.

- For rigtig mange danskere går Danmark og håndbold hånd i hånd. Spillet på banen og de mange sejre ved VM i januar styrkede uden tvivl den nationale fællesskabsfølelse, hvor flere end to millioner danskere så med under finalen.

- Der skal lyde et kæmpestort tillykke og tak til ikke bare spillerne, men hele mandskabet omkring landsholdet, der gang på gang formår at gøre danskerne til en del af holdet, siger Hans Natorp, der er formand for Danmarks Idrætsforbund og med i dommerkomitéen sammen med blandt andre H.K.H. Kronprins Frederik, kulturminister Jakob Engel-Schmidt og Hall of Fame-medlemmerne Camilla Martin og Michael Laudrup.

Team Danmarks formand, Lars Krarup, hylder ligeledes Håndboldherrernes suveræne præstationer i årets løb.

- Herrelandsholdet i håndbold har endnu engang formået at samle Danmark og tryllebinde os alle med deres fantastiske niveau og fællesskab. Med det tredje VM-guld i streg har de skrevet sig i historiebøgerne og cementeret, at de er verdens bedste håndboldhold. Tillykke og tak til spillerne, hele holdet omkring dem, og dansk håndbold for at tage hele Danmark med storm og vise, hvad sammenhold og styrke kan opnå, siger Lars Krarup.

Hos Salling Group, der er prispartner på Årets Sportsnavn, fremhæver CEO i Salling Group, Anders Hagh, spillernes evne til at gøre hinanden gode.

- Med de danske håndboldherrer i front har Danmark, som den første nation nogensinde vundet VM tre gange i træk. Det er i sig selv en helt enestående og vildt imponerende præstation, og jeg er ikke i tvivl om, at en væsentlig del af deres succes skyldes deres uovertrufne evne til at samarbejde. De spiller bogstaveligt talt hinanden gode og har en tilgang til opgaven, der inspirerer langt uden for banen. Det er derfor yderst velfortjent at håndboldherrerne er nomineret til Årets Sportsnavn, siger Anders Hagh.  

Vinderen af prisen som DIF, Team Danmark og Salling Group Årets Sportsnavn kåres ved DR’s sportsshow ’SPORT 2023’, der sendes live fra Jyske Bank Boxen i Herning 6. januar 2024.

Tidligere vindere af Årets Sportsnavn fra håndboldens verden:

1993: Kvindelandsholdet, håndbold

1994: Kvindelandsholdet, håndbold

2000: Kvindelandsholdet, håndbold

2008: Herrelandsholdet, håndbold