Organisationsnyt
24.01.2024

Håndboldfans gav pant til Julemærkehjemmene under VM

Under VM i kvindehåndbold havde tilskuere i Jyske Bank Boxen mulighed for at donere deres pant til gavn for Julemærkehjemmene. I alt er pant for 39.656 kr. samlet ind til den gode sag.
Af Sarah Wanting Grønborg

Foto: Casper Horsnæs Larsen

Mens håndboldspillere fra hele verden kæmpede på banen i Jyske Bank Boxen under kvindernes VM, så glade tilskuere med fra tribunerne. Men udover at heppe og se håndbold, havde de mange tusinder af tilskuere i Boxen også mulighed for at støtte en god sag med deres tomme flasker og dåser.

I et samarbejde mellem DanskHåndbold, MCH A/S og Dansk Retursystem, havde tilskuerne i Jyske Bank Boxen nemlig mulighed for at donere deres pant til gavn for Julemærkehjemmene. Under det treuger lange mesterskab er flasker og dåser for i alt 39.656 kr. blevet indsamlet til Julemærkehjemmenes arbejde med børns trivsel.

- Vi er utroligt glade for, at så mange mennesker har støttet vores pantindsamling til Julemærkehjemmene. Julemærkehjemmene er en af vores tætte samarbejdspartnere og vores A-landshold er ambassadører for Julemærkehjemmene, så vi er meget glade for at kunne støtte dem og deres arbejde med børns trivsel gennem denne pantindsamling, siger Ann Lykke Davidsen, Chef for Kommunikation, marketing og bæredygtighed hos DanskHåndbold og uddyber.

- Derudover er vi også meget glade for det samarbejde som vi har haft med MCH og Dansk Retursystem i forbindelse med pantindsamlingen. Vi har gjort os en masse gode erfaringer og løftet opgaven sammen.

Også hos MCH A/S og Dansk Retursystem er man glade for samarbejdet om pantindsamling under VM:

- Vi vil gerne takke VM-publikummet for at bakke op om tiltaget og samtidig takke vores gode, mangeårige samarbejdspartner DanskHåndbold for initiativet. Det glæder os meget, at så mange flasker og dåser blev doneret til Julemærkehjemmene og dermed til gavn for børnene som er ekstra udfordret, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S.

- I Dansk Retursystem jubler vi ikke bare over VM-holdet på hjemmebane. Men også over alle de tilskuere og frivillige, der har sorteret pant fra affald i MCH og Boxen - og ikke mindst sørget for at flasker og dåser kan blive genanvendt til nye, fortæller Anne-Mette Bundgaard, Chef for Kommunikation og Branding i Dansk Retursystem.

Pengene der er indsamlet fra pant i Jyske Bank Boxen skal gå til Julemærkehjemmenes arbejde for børns trivsel. Hvert år får knap 1.000 børn, der mistrives, bliver mobbet, er ensomme eller ikke tror, at de er gode nok, hjælp på et Julemærkehjem. Gennem et ophold bliver de en del af et fællesskab og får styrket deres selvværd.

- Vi er meget glade for den flotte donation. DanskHåndbold har med en stor indsats gennem mange år støttet Julemærkehjemmene og været med til at skabe synlighed om, hvordan vi sammen kan hjælpe børn ud af mistrivsel. Det er et sjovt initiativ, at håndboldfans i fællesskab har kunnet støtte børnene. Også en stor tak til MCH A/S og Dansk Retursystem for deres medvirken til indsamlingen, siger Søren Ravn Jensen, direktør i Julemærkefonden.