Liga og 1. division
04.09.2023

Håndbolden hylder vores veteraner

Med dommere klædt i camouflagefarver og veteraner inviteret på tribunerne, anerkender dansk håndbold i september de soldater, der rejser ud i verden for at sikre fred og frihed.
Af Jens Jacob Juulsager

Lars Hansen iført den speciallavede dommertrøje, da Skive og GOG tyvstartede årets Veteran Matcher med deres pokalkamp i slutningen af august. Foto: Benjamin Christensen

Som udsendte for Danmark kæmper vores soldater helt grundlæggende for verdensfreden, og for at alle vi andre kan leve trygt. Det gør de med livet som indsats, og bag dem står familie og venner med afsavn og usikkerhed.

Nogle soldater kommer aldrig hjem, andre vender skadede hjem med ar på krop og sjæl og skal igen kæmpe for at finde tilbage til hverdagen og livet efter udsendelsen.

Alle fortjener vores veteraner at blive hyldet for det mod, de har udvist for at beskytte vores værdier, og det ønsker dansk håndbold at bidrage til med deltagelsen i Veteran Match 2023, der finder sted i forlængelse af tirsdagens flagdag for Danmarks udsendte.

Ved en række kampe i Herreligaen laves der forskellige aktiviteter med henblik på at støtte veteranerne. Det sker i samarbejde med landets bedste fodbold- og ishockeyklubber under DIF Soldaterprojekt.

- Vores soldater sætter alt på spil for os, så det mindste vi kan gøre, er at anerkende deres indsats og hjælpe dem bedst muligt, hvis de kæmper med fysiske eller mentale konsekvenser af deres udsendelse.

- Jeg glæder mig til at se rigtig mange veteraner rundt om i vores håndboldhaller og på den måde have lejlighed til at sige tak for deres store bidrag, siger DanskHåndbolds formand, Morten Stig Christensen, der også sidder med i styregruppen bag Veteran Match.

Speciallavede dommertrøjer og anførerbind

Veteran Match har kørt siden 2020. Formålet er foruden hyldestkampene også at hjælpe veteranerne i overgangen fra en militær til en civil karriere og at sætte fokus på deres trivsel efter udsendelse til globale brændpunkter.

Det sker blandt andet ved jobmatch, hvor klubber gennem deres sponsor- og erhvervsnetværk hjælper lokale jobsøgende veteraner med praktik- eller jobåbninger til glæde for begge parter.

Som et helt nyt tiltag ved årets Veteran Matcher optræder håndbolddommerne i speciallavede camouflagetrøjer, mens flere af anførerne spiller med særlige anførerbind.

Dommertrøjerne bliver efterfølgende solgt på auktion til fordel for DIF’s Safe Zones, der sikrer sportsbaserede fællesskaber for veteraner i hele landet.

- Veteranerne får alt for lidt opmærksomhed, og de fortjener at blive givet langt mere. Jeg synes, vi skylder en særlig tak til de mennesker, vi sender ud i verdens brændpunkter med deres liv som indsats, og som må leve med gener, når de kommer hjem igen, siger Mads Hansen på vegne af elitedommerne.

Her kan du opleve håndboldens Veteran Matcher 2023

6. september kl. 18.00: Sønderjyske - GOG
6. september kl. 18.30: Ribe-Esbjerg HH - KIF Kolding
6. september kl. 18.30: Skjern Håndbold - Skanderborg Århus Håndbold
6. september kl. 19.00: TTH Holstebro - TMS Ringsted
6. september kl. 19.30: Lemvig-Thyborøn - Fredericia Håndboldklub
6. september kl. 18.30: Bjerringbro-Silkeborg - Nordsjælland Håndbold
9. september kl. 14.00: HC Midtjylland - Grindsted IF (1. division)
9. september kl. 16.00: KIF Kolding - Sønderjyske
10. september kl. 16.00: Nordsjælland Håndbold - Lemvig-Thyborøn
16. september kl. 13.30: TMS Ringsted - KIF Kolding
17. september kl. 14.00: Mors-Thy Håndbold - Fredericia HK
22. september kl. 19.00: Fredericia Håndboldklub - Ribe-Esbjerg HH
30. september kl. 16.10: GOG - Aalborg
Allerede spillet: 24. august kl. 19.30: Skive fH - GOG (pokalkamp)

Hyldestkampene ved Veteran Match 2023 byder på masser af tiltag både før, under og efter kampene. Foto: Benjamin Christensen