Organisationsnyt
05.02.2024

Håndbolddanmark scorer næsten 60.000 mål for verdens sultne børn

Lørdag aften løb Danmarks Indsamling af stablen, og her bidrog alle landets håndboldspillere til det store beløb, der blev samlet ind.
Af Sarah Munk Jørgensen

Foto: DR / Anders Ekstrom

Hvert mål kan blive til 15 måltider doneret af JYSK og Lars Larsen Group. Derfor er der også rigtig god grund til at være stolt af at være en del af Håndbolddanmark, siger formand for DanskHåndbold, Morten Stig Christensen:

- Når jeg præsenterer mig selv rundt omkring i verden, er jeg stolt over at være fra DanskHåndbold. Men når vi i hele Håndbolddanmark står sammen på en sådan måde, som vi gør i forbindelse med Danmarks Indsamling, bliver jeg ekstra stolt. Det sammenhold og unikke fællesskab, vi konstant forsøger at udbrede, ser man afspejlet i det her. Det er virkelig fantastisk og gør mig varm om hjertet.

Der blev i alt scoret 58.925 mål rundt om i alle landets håndboldhaller.

Trøjeauktion donerer 96.500 kr.

Udover de mange mål, som kan blive til måltider til verdens sultne børn, bidrager DanskHåndbold også med 96.500 kr.

Både Håndboldkvinderne og Håndboldherrerne har nemlig doneret deres 3. sæt spilletøj, og pengene fra auktionen går til Danmarks Indsamling. Hos kvinderne var det Helena Elver, der løb med det højeste bud – 3.600 kr. Både Lukas Jørgensen og Magnus Saugstrup sikrede flest penge til det gode formål fra herrerne, også 3.600 kr. hver. 

- Opbakningen fra Håndbolddanmark er med til at bygge det fællesskab og den holdindsats, som Danmarks Indsamling står på. Derfor er det også en fornøjelse, når samarbejdet og engagementet både kan drive donationerne fra alle de scorede mål, og at håndboldtrøjerne også er kommet på arbejde og skaber glæde ude i Danmark, mens pengene går til verdens sultne børn gennem 12 projekter rundt om i verden, siger Mulle Juul Korsholm, forkvinde for Danmarks Indsamling.

Der blev i år samlet 102.130.410 mio. kr. ind til verdens sultne børn.