Landshold
24.11.2023

H.K.H. Kronprinsen overraskede kvindelandsholdet i VM-lejren

De danske håndboldkvinder fik sig noget af en overraskelse, da Hans Kongelige Højhed Kronprinsen pludselig stod i hallen til dagens træning for at ønske holdet held og lykke til VM.
Af Maria-Teresa Faurhøj

Håndboldkvinderne er i øjeblikket samlet for at pudse formen af frem mod den vigtige VM-slutrunde på dansk jord, som venter lige rundt om hjørnet. Men hvad der skulle have været en helt almindelig træning fredag formiddag, blev pludselig en uforglemmelig oplevelse for holdet.

For midt i gennemgangen af de danske angrebssystemer dukkede en særlig gæst op i hallen. Kronprinsen havde taget tid ud af programmet til at besøge landsholdslejren, tale med spillere og ledere om det forestående VM og ikke mindst ønske dem rigtig meget held og lykke.

En af de spillere, der fik fornøjelsen af at hilse på og snakke med Kronprinsen, var landsholdsspiller Louise Vinter Burgaard.

- Det var selvfølgelig en meget stor overraskelse, at Kronprinsen pludselig stod i hallen – vi anede intet om, at han kom på besøg, men det var en stor fornøjelse. Vi er jo enormt glade for og stolte over den opbakning, vi mærker fra hele befolkningen, men det er selvfølgelig noget særligt, at Kongehuset også bakker os op til VM, fortæller Louise Vinter Burgaard.

Rikke Iversen og Louise Vinter Burgaard fik lejlighed til at snakke med Kronprinsen under træningen. Foto: DanskHåndbold / Casper Horsnæs Larsen

Kronprinsen overværerede herefter noget af træningen og fik desuden lejlighed til at snakke med blandt andre landstræner Jesper Jensen og assistenttræner Lars Jørgensen, mens spillerne varmede op.

Også i DanskHåndbold vækker det naturligvis stolthed, at Kronprinsen valgte at lægge vejen forbi.

- Kongehuset, og specielt Kronprinsen, har lige siden, han som 9-årig foretog lodtrækningen til VM i Danmark i 1978, vist deres støtte til vores landshold. At Kronprinsen og Kongehuset viser den opbakning og anerkendelse betyder enormt meget for vores spillere og os alle i DanskHåndbold. Så det var glædeligt at få lov til at give spillerne denne store oplevelse og overraskelse forud for VM, fortæller formand for DanskHåndbold, Morten Stig Christensen.

Der blev også tid til at tage et holdbillede sammen med Kronprinsen. Foto: DanskHåndbold / Casper Horsnæs Larsen

Se og download pressefotos fra Kronprinsens besøg i landsholdslejren til redaktionelt brug, her. Ved brug af fotos skal følgende kreditering benyttes: ”DanskHåndbold / Casper Horsnæs Larsen”.  

Danmarks program ved VM
Danmark skyder VM på hjemmebane i gang fredag den 1. december, når de foran mere end 12.000 fans løber på banen i Jyske Bank Boxen.

Danmarks program for det indledende gruppespil er som følger:

Fredag 1. december kl. 20.30: Danmark - Serbien, køb billet her.

Søndag 3. december kl. 20.30: Danmark - Chile, køb billet her.

Tirsdag 5. december kl. 20.30: Danmark - Rumænien, køb billet her.


Går Danmark videre fra det indledende gruppespil, spiller de på følgende datoer:

Mellemrunde (hvis kvalificeret):

Torsdag 7. december: 1. mellemrundekamp, køb billet her.

Lørdag 9. december: 2. mellemrundekamp, køb billet her.

Mandag 11. december: 3. mellemrundekamp, køb billet her.

Finalekampe (hvis kvalificeret):

Onsdag 13. december: Kvartfinale, køb billet her.

Fredag 15. december: Semifinale, køb billet her.

Søndag 17. december: Bronze- eller finalekamp, køb billet her.