Landshold
29.11.2023

Gratis bind og tamponer til spillere og dommere under VM

I samarbejde med RedLocker stiller DanskHåndbold gratis bind og tamponer til rådighed for spillere og dommere under kvindernes VM i håndbold.
Af Sarah Wanting Grønborg

Foto: RedLocker

Når kvindernes VM i håndbold afholdes fra 29. november til 17. december, kan spillere og dommere frit benytte sig af dispensere med bind og tamponer i omklædningsrummene i Arena Nord i Frederikshavn og i Jyske Bank Boxen i Herning.

DanskHåndbold har nemlig indgået et samarbejde med det svenske brand, RedLocker, som stiller sine dispensere med gratis bind og tamponer til rådighed for spillere og dommere under VM.

- Menstruation kan i relation til sport skabe et ekstra pres for atleter. Derfor er vi glade for at have indgået dette samarbejde med RedLocker, så vi kan stille gratis bind og tamponer til rådighed for både spillere og dommere under VM, siger Ann Lykke Davidsen, Kommunikations- og marketingchef i DanskHåndbold.

RedLocker er en hurtigt voksende virksomhed, som er skabt ud fra et ønske om at gøre menstruationsprodukter mere tilgængeligt i det offentlige rum. Med en specialdesignet dispenser, kan piger og kvinder frit trække bind og tamponer. De røde dispensere er blevet implementeret tusindvis af steder i Europa.

- At give adgang til gratis menstruationsprodukter er ikke blot noget der skaber værdi, men en rettighed. Det er en milepæl for en mere ligestillet verden. Ligesom toiletpapir er menstruationsprodukter essentielle, siger Liza Eriksson, grundlægger og CEO for RedLocker og fortsætter.

- At RedLocker har fået mulighed for et samarbejde under kvindernes VM i håndbold og tilbyde gratis menstruationsprodukter gennem vores dispensere er både vigtigt og spændende, uddyber Liza Eriksson.

VM i håndbold afholdes fra 29. november til 17. december 2023 i Danmark, Norge og Sverige.