Liga og 1. division
10.06.2023

GOG genvinder DM-guldet i Aalborg

Med en sejr på 37-33 i den tredje og afgørende finale ude mod Aalborg sikrer GOG sig det danske mesterskab for andet år i træk.
Af Jens Jacob Juulsager

Det er niende gang i klubhistorien, GOG kan juble over DM-guld. Foto: aalborghaandbold.dk

For fjerde gang på fem sæsoner skulle Danmarksmesterskabet afgøres mellem GOG og Aalborg i finalen.

I de to første af årets finaler havde begge hold formået at vinde på udebane, og så skulle den tredje og afgørende finale i HTH Herreligaen spilles i en fuldstændig udsolgt Gigantium i Aalborg.

Her tegnede det igen til en nervepirrende afslutning med pausestillingen 16-16.

Men i anden halvleg bragte GOG sig hurtigt foran med tre mål og øgede føringen til syv ved stillingen 28-21.

Aalborg viste flot moral og kæmpede videre for at indhente et velspillende fynsk mandskab, men de kom aldrig tættere på end de fire måls forskel, der også var ved slutfløjtet.

Dermed gentog GOG sidste sæsons kunststykke, hvor holdet også sikrede sig DM-guldet i det nordjyske. Det er GOG’s niende Danmarksmesterskab, og de kommer dermed op på siden af Ajax som tredje mest vindende klub på herresiden kun overgået af Kolding og HG fra København.

En flot afsked med klubben fra Gudme for blandt andre landsholdsprofilerne Simon Pytlick og Lukas Jørgensen samt træner Nicolej Krickau, der alle skifter til Flensburg-Handewitt i næste sæson. Pytlick blev i øvrigt GOG-topscorer i kampen med ni mål.

For Aalborg Håndbold imponerede især Mads Hoxer, der på rekordtid har genfundet topformen efter sin skadespause og lavede ti mål på 11 forsøg.

I den tredje og afgørende bronzekamp sejrede Fredericia ude over Skjern med 28-25 efter at have været bagud med en enkelt ved pause. Det er den hæderkronede klubs første medalje i 43 år efter fem Danmarksmesterskaber i træk i sidste halvdel af 70'erne.