Organisationsnyt
10.06.2023

Flere nye navne i bestyrelsen – og hyldest af fratrædende

På årets repræsentantskabsmøde trådte tre nye medlemmer ind i Dansk Håndbold Forbunds bestyrelse, mens fem afgående bestyrelsesmedlemmer blev hyldet.
Af Jens Jacob Juulsager

Formand Morten Stig Christensen i selskab med Ove Leegaard, Michael Svendsen og Anker Nielsen, der stopper i bestyrelsen. Foto: DHF

Ved lørdagens repræsentantskabsmøde i Dansk Håndbold Forbund i Kolding blev de sidste skridt taget hen imod den store strukturændring, der formelt træder i kraft 1. juli.

Med strukturændringen, der blev vedtaget i februar, har formændene i de fire nye regioner automatisk plads i bestyrelsen. Samtidig slankes bestyrelsen fra 12 til ti medlemmer.

Det betyder dermed en naturlig udskiftning i bestyrelsen i forbindelse med repræsentantskabsmødet, hvor fem bestyrelsesmedlemmer trådte af, mens tre nye medlemmer træder ind i bestyrelsen.

Formand Morten Stig Christensen brugte sin mikrofontid på at takke alle i vores system for indsatsen det forgangne år.

- Det er svært ikke at være begejstret på vegne af vores landshold, vores elite, vores ligaer, vores foreningsliv, i det hele taget vores arbejde med at sikre håndbolden. Vi kan rigtig meget sammen i Dansk Håndbold, og vi skal vise retningen i dansk idræt, sagde han fra talerstolen.

håndbold i blodet

De tre nye bestyrelsesmedlemmer er Finn Peter Hansen, Per Skovgaard og Peter Jensen, der er formænd for henholdsvis DanskHåndbold Syd, DanskHåndbold Midt og DanskHåndbold Nord. Formanden for DanskHåndbold Øst, Troels Hansen, var i forvejen medlem af Dansk Håndbold Forbunds bestyrelse.

Fælles for de tre nye bestyrelsesmedlemmer er, at de har håndbolden helt inde under huden. Finn Peter Hansen har hidtil været formand for Kreds 7 og er aktiv dommer. Per Skovgaard har været formand for Kreds 3 og er observatør for Elitedommerne. Peter Jensen kommer som hidtidig formand for Kreds 1 og har desuden været formand for Dansk Håndbold Forbunds Turneringsudvalg.

Ingen af de allerede siddende bestyrelsesmedlemmer var på valg ved årets repræsentantskabsmøde.

De nye bestyrelsesmedlemmer hilses alle velkomne af formand Morten Stig Christensen.

- Jeg glæder mig til at arbejde tæt sammen med formændene for vores fire regioner og resten af bestyrelsen om at implementere den nye struktur. Der venter fortsat et stort stykke arbejde med at få mange nye rutiner løbet i gang, men jeg er sikker på, det vil styrke sammenhængskraften i dansk håndbold, siger han.

Taktfaste klapsalver

Foruden velkomsten til de tre nye bestyrelsesmedlemmer gav deltagerne ved repræsentantskabsmødet også taktfaste klapsalver til de fem fratrædende bestyrelsesmedlemmer.

Anker Nielsen: Har været økonomiansvarlig i Dansk Håndbold Forbund siden 2013. Inden da var han medlem af Økonomiudvalget som kasserer i Jydsk Håndbold Forbund. Er desuden aktiv som delegationsleder for kvindelandsholdet til slutrunder og kampe i udlandet.

Kent Nicolajsen: Har siddet i bestyrelsen siden 2017 som formand for Jydsk Håndbold Forbund, der nu nedlægges. Var tidligere formand for Kreds 6. Er med sit imødekommende væsen den foretrukne chauffør for IHF’s præsident, Hassan Moustafa, når der er verdensmesterskaber i Danmark.

Per Tørslev: Blev valgt ind som formand for Fyns Håndbold Forbund efter Mogens Mulle Johansen. Har siddet i bestyrelsen et år. Fortsætter som formand for Uddannelsesudvalget.

Ove Leegaard: Har været medlem af Dansk Håndbold Forbunds bestyrelse i flere omgange via bestyrelsen i Jydsk Håndbold Forbund og derefter som formand for Kreds 2. Har desuden været medlem af Uddannelsesudvalget i en lang årrække. Ove Leegaard er indehaver af både Jydske Håndbold Forbunds og Dansk Håndbold Forbunds guldnål.

Michael Svendsen: Har repræsenteret Håndbold Region Øst i bestyrelsen og udtræder nu, da hver region med den nye struktur kun har ét medlem (formanden). Michael Svendsen har i en lang årrække været medlem af Eliteudvalget (fremover Talentudvalget), hvor han fortsætter.

Formand Morten Stig Christensen sender en varm hilsen til de afgående bestyrelsesmedlemmer.

- De fem ildsjæle har hver især ydet en enorm indsats, og jeg er dem dybt taknemmelig for det aftryk, de har været med til at sætte på arbejdet i bestyrelsen. De sætter helheden over personlige ambitioner og viger nu deres pladser i forbindelse med den nye struktur. Det har jeg stor respekt for, siger han.

Dansk Håndbold Forbunds bestyrelse består dermed af:
Morten Stig Christensen (formand), Betina Lyng Bjerre (næstformand), Jan Kampmann (næstformand), Henrik Larson, Troels Hansen (DanskHåndbold Øst), Finn Peter Hansen (DanskHåndbold Syd), Per Skovgaard (DanskHåndbold Midt), Peter Jensen (DanskHåndbold Nord), Kasper Jørgensen (Divisionsforeningen) og Torben Vinther (Håndbold Spiller Foreningen).

I forbindelse med repræsentantskabsmødet er årsberetningen for 2022 i dansk håndbold udkommet. Den kan læses her.

Der var også blomster til Per Tørslev Jensen som tak for indsatsen i bestyrelsen. Foto: DHF