Liga og 1. division
02.05.2024

Fairplay-priserne går til København og Aalborg

Det er spillerne fra København Håndbold og Aalborg Håndbold, der er gået foran som de bedste eksempler i årets grundspil i henholdsvis Kvinde- og Herreligaen.
Af Jens Jacob Juulsager

Formændene for hhv. DanskHåndbold Nord, Peter Jensen, og DanskHåndbold Øst, Troels Hansen, overrakte priserne til René Antonsen og Stine Jørgensen. Foto: Aalborg Håndbold og Dan Eugen Photography

Forud for deres seneste hjemmekampe i slutspillet fik spillerne fra København Håndbold og Aalborg Håndbold overrakt vandretrofæet som vindere af Fair Play-prisen 2023/24 for henholdsvis kvinder og mænd.

DanskHåndbold har siden 1986 uddelt fairplay-prisen til det hold, der har fået færrest strafpoint som følge af udvisninger og diskvalifikationer i grundspillet.

København Håndbold vandt i år prisen i meget skarp konkurrence med Nykøbing Falster Håndboldklub. Faktisk sluttede de to klubber á point, hvilket så vidt vides aldrig er sket før.

Derfor måtte DanskHåndbold efter reglerne se på antallet af strafpoint i de to klubbers indbyrdes opgør, og det endte altså med at sende titlen til København Håndbold for første gang i klubbens historie.

Tidligere har også FIF trukket vandrepokalen til hovedstaden, da den allerførste gang blev uddelt for snart 40 år siden. Aarhus United tiltrak tredjefærrest strafpoint.

Vil undgå dumme udvisninger

Selvom der givetvis er andre titler, som spillerne drømmer mere om at vinde, så udløser Fair Play-prisen alligevel tilfredshed i begge lejre.

- Det er naturligvis altid dejligt at vinde en pris, og specielt når det handler om at være et godt forbillede. Man kan selvfølgelig enten se sådan på det, at dommerne har været ekstra søde ved os, eller at vi formår at spille lige til stregen. Når det er sagt, så gør vi altid, hvad der skal til for at vinde. Vi er jo trods alt elitespillere, siger København Håndbold-profilen Stine Jørgensen.

Hos herrerne vandt Aalborg Håndbold for fjerde gang ud af de seneste fem sæsoner og det endda med stor afstand til KIF Kolding på andenpladsen og Skjern Håndbold på tredjepladsen.

- Vi kan da godt være stolte af at vinde prisen igen. Vi synes selv, at vi har spillet noget god håndbold og stået godt i forsvaret. Vi vil gerne undgå at trække de der dumme udvisninger, og det synes jeg, vi er lykkedes nogenlunde godt med i den her sæson, siger Aalborgs anfører René Antonsen.

Se det samlede resultat af årets Fair Play-pris her:

Kvindeligaen

Herreligaen

Tidligere vindere af Fair Play-prisen kan ses her.