Medaljehistorik

Oversigt over medaljetagere fordelt pr. sæson for kvinder og herrer

Sæsonfordelt medaljetagere (kvinder)

Sæsonfordelt medaljetagere (herrer)

 

Oversigt over medaljefordeling gennem tiden for henholdsvis kvinder og herrer

Medaljefordeling gennem tiden (kvinder)

Medaljefordeling gennem tiden (herrer)

 

NB. Der foreligger ingen tilgængelig dokumentation for sølvmedaljetagerne for perioden 1936-1961 eller fra 1936-1965 for bronzemedaljetagere. Det er årsagen til, at der kun er uddelt 57 sølvmedaljer og 53 bronzemedaljer som vist i opstillingen medaljefordelingen kvinder og herrer. 

I årene 1935-1959 spillede man markhåndbold. Spillet foregik udendørs, på en bane, der var 90-100 meter lang og 55-65 meter bred, med et mål, der var 2,44 meter i højden og 7,32 meter i bredden. Man spillede 11 mod 11 og tiden var sat til 2 x 30 minutter.

 

Fair play oversigt

Der udleveres hvert år et vandre trofæ til det hold, der har opnået færrest strafpoint efter grundspillet.

Siden 1985-86 har der efter sæsonen været kåret en Fair play vinder i de 2 ligaer opgjort på baggrund af holdenes strafpoint med udgangspunkt i antallet af udvisninger og diskvalifikationer.

1 udvisning giver 2 strafpoint, mens en diskvalifikation giver 5 strafpoint. Tre 2 minutters udvisning og deraf diskvalifikation, tæller 6 strafpoint.

I tilfælde af pointlighed mellem 2 eller flere hold, afgøres den endelige Fair-Play placering med udgangspunkt i færrest antal strafpoint i indbyrdes kampe.

Vindere af Fair Play (kvinder)

Vindere af Fair Play (herrer)

 

Historik:

Fair-Play blev indført første gang tilbage i sæson 1985-86 i den bedste række hos henholdsvis kvinder og herrer. Det var en gave stiftet af Handelsbanken i forbindelse med DanskHåndbolds 50 års jubilæum, formidlet af Poul Henning Aaskilde, - den første formand for divisionsforeningen.

I sæsonen 2006-07 indgik DanskHåndbold sponsoraftale med Proffice på Fair Play området.

Udover Fair-Play på banen opgjort på baggrund af strafpoint til holdene ifb. med udvisninger og diskvalifikationer, skulle Fair-Play momentet udvides til også at omfatte forholdene, som blev mødt de gæstende hold på udebane. Udeholdet skulle give point til arrangørforeningerne på en skala fra 0-5 point, hvor 5 var det bedste. Tilsammen fandt man et gennemsnit, der således tilkendegav årets Fair-Play forening i Ligaen.

I sæson 2008-09 gik man tilbage til det oprindelige system med strafpoint på baggrund af udvisninger og diskvalifikationer.