Landshold
29.01.2024

EM-sølv og flere udmærkelser til Håndboldherrerne

Skuffelsen stod malet i ansigterne på danskerne efter finalen, men alligevel har de meget at være stolte over ved præstationerne under EM.
Af Jens Jacob Juulsager

Foto: EHF/Axel Heimken/kolektiff

Efter forlænget spilletid endte søndagens EM-finale i Köln desværre med et dansk nederlag til Frankrig.

Dermed var det sølvmedaljer, H.M. Dronning Mary måtte hænge om halsen på spillerne efter kampen, som hun overværede fra tribunen i Lanxess Arena.

Sølvet er Danmarks ottende EM-medalje i herrehåndbold. Det er historisk kun overgået af Spanien, der har et enkelt stykke metal mere i samlingen.

Selvom det var en ringe trøst i situationen, blev Mathias Gidsel også hyldet efter finalen som delt topscorer ved EM.

Med otte mål i finalen klemte han sig op på siden af portugisiske Martim Costa med i alt 54 scoringer over de ni EM-kampe.

Samtidig nåede Mikkel Hansen en flot milepæl i finalen, da han med ni mål lige nøjagtig overhalede Nikola Karabatic som den mest scorende spiller i EM-historien med ikke færre end 296 kasser ved sine mesterskaber gennem årene.

Mathias Gidsel blev udtaget til turneringens All Star-hold som bedste højre back. Dermed har han været på All Star-holdet ved samtlige af sine fem mesterskaber i karrieren.

Magnus Saugstrup blev kåret som den bedste forsvarsspiller ved EM.

Mandag rejser spillerne hjem fra Köln, men allerede til sommer venter et nyt stort mål, når der skal spilles OL i Frankrig.

Stort tillykke til Håndboldherrerne med de mange flotte præstationer under EM i Tyskland!