Landshold
30.07.2024

Dobbelt udskiftning i Håndboldherrernes OL-trup

Både Magnus Saugstrup og Simon Hald blev skadet i mandagens opgør mod Egypten og afløses foreløbigt af Lasse Andersson og Lukas Jørgensen.
Af Jens Jacob Juulsager

Foto: IHF / Kolektiff / Sasa Pahic Szabo / Lars Møller

Der kommer to nye navne på holdkortet, når Håndboldherrerne onsdag aften møder Argentina i den tredje kamp ved OL.

Lukas Jørgensen og Lasse Andersson skiftes ind i truppen i stedet for henholdsvis Simon Hald og Magnus Saugstrup. Der er mulighed for at skifte tilbage igen, hvis de igen bliver fit for fight i løbet af OL.

De to stregspillere blev begge skadet i mandagens sejr over Egypten, hvor Hald fik en forstrækning i baglåret, mens Saugstrup fik en skade i anklen.

- Værst ser det nok ud for Simon, som er ude i hvert fald i en uge og måske lidt mere. Det må vi se, hvor hurtigt han heler. Saugstrup har vi en forhåbning om kan komme ind i turneringen igen senere i gruppespillet, siger Nikolaj Jacobsen.

Landstræneren erkender, at de to udskiftninger får en del betydning for de taktiske muligheder. Blandt andet fordi de to stregspillere afløses af blot én streg samt en venstre back.

- Det er klart, det giver os nogle udfordringer i første omgang mod Argentina. Lukas kan godt gå ind og erstatte Simon til en vis grad. Det er langt værre at skulle erstatte Saugstrup, forklarer han.

Håndboldherrerne møder Argentina onsdag klokken 21.00. Kampen kan ses på DR1 og streames hos Max.