Den nye sæson blev onsdag aften skudt i gang med Super Cup, hvor Odense Håndbold og GOG triumferede.
Af Jens Jacob Juulsager

Både for Odense Håndbold og GOG var det klubbernes første Super Cup-triumf. Foto: Kasper Glintborg / Divisionsforeningen Håndbold

Endelig er ventetiden ovre – en ny håndboldsæson er for alvor i gang.

Det blev som sædvanlig markeret med Super Cup’en, hvor sidste sæsons danske mestre mødes med pokalmestrene.

Men da Team Esbjerg og GOG løb med begge titler for henholdsvis kvinder og mænd, mødte de i stedet sidste sæsons respektive DM-sølvvindere fra Odense Håndbold og Aalborg Håndbold.

I kvindernes finale var det helt lige frem til pausestillingen 14-14, men i anden halvleg fik Odense overtaget anført af en velspillende Althea Reinhardt i målet og endte med at revanchere sidste sæsons nederlag til Team Esbjerg i DM- og pokalfinalen med sejren på 30-25.

En drømmestart for den nye Odense-træner Ole Gjeksted, der kunne se hollandske Dione Housheer blive kåret til kampens bedste spiller for sit hold, mens Nora Mørk fik prisen som bedste Esbjerg-spiller. De scorede henholdsvis otte og seks mål.

Det er første gang, Odense Håndbold løber med sejren i Super Cup efter at have trukket det korte strå i de seneste to udgaver.

Flot comeback af GOG

I mændenes finale lykkedes det GOG at bryde Aalborg Håndbolds dominans i Super Cup, som nordjyderne har vundet imponerende fire år i træk.

De gulklædte fynboer løb med triumfen efter et flot comeback. Bagud med fire mål 21-25 i løbet af anden halvleg, kæmpede den nytiltrådte træner Ian Marko Fogs mandskab sig tilbage i kampen og kunne juble ved slutstillingen 34-32.

Det er også første gang GOG vinder Super Cup i klubbens historie.

GOG’s norske fløjspiller Alexander Blonz blev kåret som holdets bedste med ti mål på bare 11 forsøg, mens Mikkel Hansen, der lavede seks scoringer og en række flotte assists, blev kåret som nordjydernes bedste mand.

DanskHåndbold ønsker Odense Håndbold og GOG stort tillykke med Super Cup-titlerne, og så er der bare tilbage at glæde sig til, at ligaerne sættes i gang fredag.

Årets Super Cup blev spillet i Randers. Foto: Kasper Glintborg / Divisionsforeningen Håndbold