Landshold
24.10.2023

DanskHåndbold præsenterer ny dokumentarserie om kvindelandsholdet

”Det nye kvindelandshold” er titlen på en ny dokumentarserie, hvor vi kommer helt tæt på de danske håndboldkvinder og deres rejse tilbage til toppen af international kvindehåndbold.
Af Maria-Teresa Faurhøj

Første afsnit i den nye dokumentarserie udkommer fredag den 27. oktober. Foto: Lars Møller

Over fem afsnit får vi et kig ind i maskinrummet på kvindelandsholdet og følger den udvikling, der ligger bag de forbedrede resultater, det nye kvindelandshold har skabt de sidste tre år.

Serien begynder omtrent der, hvor DR’s dokumentarserie ’Et landshold i knæ’ sluttede, nemlig ved VM-slutrunden i Japan i december 2019. Slutrunden, der blev et lavpunkt for landsholdet, da de missede muligheden for at kvalificere sig til OL i 2020. Sidenhen kom der en ny mand i spidsen for landsholdet, og det er Jesper Jensen, resten af trænerteamet og spillernes arbejde de næste tre år, vi følger helt tæt.

- Med dokumentarserien ønsker vi at tage danskerne med helt tæt på den rejse, kvindelandsholdet har været og stadig er på i jagten på at etablere sig som en fast del af verdenstoppen, og ultimativt at vinde store mesterskaber og deltage ved OL i 2024. Dokumentarserien er et ærligt indblik i de tanker og handlinger, ledere og spillere har gjort sig siden slutningen af 2019, fortæller sportschef i DanskHåndbold, Morten Henriksen. 

I dokumentaren hører vi blandt andre fra den tidligere landstræner Klavs Bruun Jørgensen og den tidligere landsholdsanfører Stine Jørgensen, inden vi spoler tiden frem og følger de danske op- og nedture de seneste tre år. 

Se traileren til dokumentarserien herunder

Opbakningen er tilbage
Efter en lang og hård periode uden store resultater for det danske kvindelandshold, er Danmark igen lykkedes med at markere sig i toppen af international håndbold. Først med bronzemedalje ved VM i 2021 og senest en EM-sølvmedalje i november måned. Det bedste resultat i 18 år for det danske kvindelandshold.

Om få uger står det danske kvindelandshold overfor endnu en stor udfordring. Nemlig VM på hjemmebane med mere end 10.000 danske håndboldfans i Jyske Bank Boxen til at støtte landsholdet. Noget, som den danske landstræner ser rigtig meget frem mod:

- Jeg glæder mig enormt meget til at mærke den opbakning fra en fyldt Jyske Bank Boxen, som vi gik glip af ved EM i 2020 på grund af Corona. Jeg er sikker på, at det kan give os et kæmpe rygstød og være med til at skubbe os fremad gennem hele turneringen.  Jeg håber, at VM på hjemmebane bliver endnu et løft til den opbakning, der er til landsholdet generelt blandt danskerne, fortæller han og tilføjer:

- Der er sket en meget positiv udvikling hen over de seneste år, og der er blevet skabt en større interesse for kvindehåndbold, som jeg kun tror bliver yderligere styrket af sådan et mesterskab på dansk jord. Nu er kvindelandsholdet igen noget, man som dansker har lyst til og igen kan være stolt over at støtte op om, lyder det fra Jesper Jensen. 

Fakta om dokumentarserien
Dokumentarserien er produceret af DanskHåndbold og første afsnit kan ses fra fredag den 27. oktober kl. 15.00 på DanskHåndbolds YouTube-kanal.

Afsnit 2 offentliggøres en uge senere, og sådan fortsætter det med de i alt fem afsnit. Sidste afsnit udkommer dermed fredag den 24. november, kort tiden inden kvindelandsholdet tager hul på VM-slutrunden på hjemmebane.