Organisationsnyt
14.01.2024

DanskHåndbold og landsholdene med hjertelig tak til dronningen

I anledning af tronskiftet ønsker DanskHåndbold og de danske håndboldlandshold at sende en stor og dybfølt tak til H.M. Dronningen for opbakningen til sporten gennem årene.
Af Maria-Teresa Faurhøj og Jens Jacob Juulsager

Dronning Margrethe bydes velkommen til Jyske Bank Boxen af Morten Stig Christensen i forbindelse med EM i Danmark i 2014. Foto: Jan Christensen

På vegne af hele Håndbolddanmark skal der lyde en stor og hjertelig tak til H.M. Dronning Margrethe 2. for den mangeårige støtte til både dansk idræt og herunder dansk håndbold. Samtidig ønsker DanskHåndbold at lykønske H.K.H. Kronprins Frederik med den forestående kroning som konge af Danmark. 

Det er ingen hemmelighed, at den royale familie trofast støtter de danske atleter, og særligt Dronningens protektorat for Danmarks Idrætsforbund har været af stor betydning for de danske idrætsorganisationer, alle de frivillige og ikke mindst de danske atleter. 

I løbet af Dronning Margrethes regeringstid har vi gentagne gange haft fornøjelsen af hendes opbakning til vores håndboldlandshold. Senest i 2014, hvor hun overværede Håndboldherrernes EM-finale på hjemmebane. Også ved OL har Dronningen flere gange været at finde på tilskuerrækkerne til håndbold.

- Vi har altid været enormt stolte og taknemmelige over den støtte, Dronning Margrethe har vist dansk idræt og vores håndboldlandshold. Det har været en stor ære at have Hendes Majestæt på tribunerne med stor indlevelse i selskab med øvrige medlemmer af kongefamilien, siger Morten Stig Christensen, formand for DanskHåndbold, og tilføjer:

- Vores idrætsliv er af stor betydning for både folkesundheden og sammenhængskraften i vores land, og vi gør vores bedste for at inspirere danskere i alle aldre og samfundslag til at få sig rørt og blive en del af vores stærke fællesskaber omkring sport. I den henseende betyder regentens opbakning også rigtig meget.

H.M. Dronning Margrethe på tilskuerrækkerne til EM-finalen i Jyske Bank Boxen i 2014 sammen med Hans Kongelige Højhed Prins Henrik og daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt. Foto: Jan Christensen

Kongehusets opbakning både på tilskuerpladserne og med støttende og lykønskende hilsner, er også altid blevet bemærket af spillerne, fortæller Håndboldherrernes anfører, Niklas Landin.

- Det giver et ekstra rygstød at mærke, at den kongelige familie – som vi alle har så stor respekt for – bakker os op i det, vi laver. Tusind tak til Dronning Margrethe for støtten gennem årene. Vi ønsker Hendes Majestæt et godt og velfortjent otium, og så er jeg sikker på, at Kronprins Frederik bliver en fantastisk konge for Danmark og også for sporten, som han altid har vist en stor passion for.

Kronprins Frederik lykønskede Mikkel Hansen og resten af de danske Håndboldherrer efter EM-triumfen i 2012. Foto: Jan Christensen

Landin bakkes op af kvindelandsholdets anfører, Sandra Toft, der så sent som i november havde fornøjelsen af at hilse på Kronprins Frederik, da han besøgte den danske lejr forud for VM på hjemmebane.

- Det var en kæmpe fornøjelse at have Kronprinsen på besøg til vores træning. Det er dejligt at mærke hans interesse i håndbold og store viden om sport generelt. Samtidig vil jeg gerne på vegne af hele kvindelandsholdet sende en stor tak til Hendes Majestæt Dronningen og til hele Kongehuset for opbakningen gennem årene. Vi håber på også at kunne dele mange flere store håndboldoplevelser med den royale familie i fremtiden, siger hun.

Kronprins Frederik besøgte kvindelandsholdet tilbage i november, inden landsholdet tog hul på VM i Danmark. Foto: Casper Horsnæs Larsen

Tronskiftet finder sted søndag den 14. januar 2024.