Håndbold-tilbud
29.09.2023

DanskHåndbold og DIF get2sport udvider håndboldskolesucces

Get2sport håndboldskoler skal styrke idrætsfællesskaberne i udsatte boligområder og arbejde aktivt for, at alle børn møder det danske foreningsliv.
Af Sarah Munk Jørgensen

To af sidste års deltagere på get2sport håndboldskolen hos IF Stadion. Foto: DanskHåndbold

For andet år i træk kan DanskHåndbold og DIF get2sport byde velkommen til get2sport håndboldskoler – og denne gang i dobbelt så mange foreninger set i forhold til sidste år. En af de nye foreninger er Ishøj Håndbold Klub, og her glæder formand, Jan Olesen, sig over udvidelsen:

- Det gør en kæmpe forskel for os, at DanskHåndbold og get2sport støtter og hjælper os. På den måde får vi nemlig endnu bedre muligheder for at være synlige og rekruttere flere børn ind i vores fantastiske foreningsliv, som ellers er en svær opgave i vores område.

Udvider succes

Fire foreninger har i år fornøjelsen af at invitere børn og unge fra udsatte boligområder ind til sjov, fællesskab, udvikling og selvfølgelig håndbold. Det er en fordobling i antallet af foreninger fra sidste år.

- Vi oplevede i 2022, at 58 procent af de nye ansigter, som vi så på get2sport håndboldskolerne, faktisk blev i vores foreninger efterfølgende. Det er fuldstændig fantastisk. Det er igennem idrætten, foreningen og holdet, at børn og unge udvikler kompetencer, der ikke fås mange andre steder. Derfor er det også kun glædeligt, at vi nu kan tilbyde get2sport håndboldskoler til endnu flere børn og unge, fortæller Morten Stig Christensen, formand i DanskHåndbold.

De fire foreninger er i år IF Stadion i Brønshøj-Husum, Kvaglund IF i Esbjerg, Ishøj Håndbold Klub og Bolbro GIF nær Odense.

Idræt for alle børn og unge

Siden 2005 har Danmarks Idrætsforbund (DIF) arbejdet med tiltaget DIF get2sport for at øge inklusion af udsatte børn og unge i det organiserede idrætsforeningsliv.

- At kunne byde børn og unge velkommen på get2sport håndboldskoler for andet år i træk er virkelig dejligt. Og så endda i dobbelt så mange foreninger. For i foreningslivet udlignes sociale forskelle, og børn får motion og venner samtidig med, at de lærer om de danske foreningstraditioner, siger Kristina Lind Thrane, der er projektleder på get2sport.

DIF get2sport støtter og styrker idrætsforeningers frivillige kræfter i at kunne håndtere, når der kommer medlemmer med særlige udfordringer. DIF get2sport samarbejder eksempelvis med landets kommuner om at stille ressourcepersoner til rådighed, som kan aflaste frivillige kræfter, så de kan koncentrere sig om at træne og skabe sociale fællesskaber.

Besøg:

Get2sport håndboldskolerne får i år besøg af Morten Stig Christensen, formand i DanskHåndbold, Merete Amdisen (S), borgmester i Ishøj Kommune samt Jesper Frost Rasmussen (V), borgmester i Esbjerg Kommune.