Foreningsinfo
11.01.2024

DanskHåndbold laver forsøgsordning med streaming af U19 Liga

Gældende for resten af sæson 2023/24 har DanskHåndbold indført en forsøgsordning med livestreaming af kampe på både drenge- og pigesiden i U19 Ligaen. Foreningerne har aktivt taget stilling til, om de ønsker at deltage eller ej.
Af Maria-Teresa Faurhøj

Frem til afslutningen på denne sæson vil det være muligt at streame flere kampe fra U19 Liga.

Tilbage i oktober sidste år meddelte DanskHåndbold, at man støttede op om og lagde sig op ad DIF’s anbefalinger om ikke streame fra klubkampe og træninger for børn og unge under 18 år. Dog åbnede DanskHåndbolds bestyrelse op for, at en forsøgsordning med streaming af U19 Liga kunne etableres i det nye år.

Forsøgsordningen testes nu af frem til afslutningen af sæson 2023/24 blandt de foreninger, med hold i U19 Ligaen, som har tilkendegivet overfor DanskHåndbold, at de ønsker at indgå i forsøgsordningen.

Nogle foreninger har valgt ikke at indgå i forsøgsordningen, og det betyder, at disse kampe ikke vil blive streamet, heller ikke når holdet spiller på udebane mod en forening, som indgår i forsøgsordningen. Det er Sportway, som står for streamingen af kampene, og derfor også står for at administrere, at kun godkende kampe bliver streamet.

Kampene vil blive streamet via danskhaandbold.tv, der kræver login, som DIF også opfordrer til, hvis man streamer. På danskhaandbold.tv vil der være en oversigt over, hvilke kommende kampe, der streames.

De foreninger, der er med i forsøgsordningen, er forud for beslutningen blevet bedt om at forholde sig til og er indforstået med følgende retningslinjer fra DanskHåndbold:

  • At spillerne er indforståede med og accepterer, at deres kampe streames – og i øvrigt er informeret om, at det er ok at sige nej til at kampe streames.
  • At foreningen anerkender, at en enkelt spillers fravalg af streaming har den naturlige konsekvens, at holdets kampe ikke streames.
  • At spillerne ved, hvem de kan gå til i foreningen, hvis de i forbindelse med deltagelse i kampe der streames, før, under og efter har oplevelser, der ikke er forenelige med de værdier, vi har i DanskHåndbold.
  • At foreningen har ansvaret for at undersøge, om der er særlige regler for streaming i deres kommune og at lokale anvisninger efterleves.
  • At det er Sportway, der står for den praktiske del og har indhentet de foreliggende juridiske tilladelser i forbindelse med streamingen af kampe.


DanskHåndbold vil desuden evaluere forsøgsordningen grundigt efter dialog med klubber og spillere i foråret 2024.

DanskHåndbolds holdning til streaming
Det skal understreges, at DanskHåndbold ikke anbefaler at der streames fra øvrige kampe og træninger for børn og unge under 18 år. I sidste ende er det dog op til klubberne selv, om man ønsker at streame kampe.

Men uanset om der er tale om streaming af kampe med deltagere over eller under 18 år, er det altid fornuftigt at gøre sig grundige overvejelser om, hvordan man håndterer det mest ansvarligt. Derfor har DanskHåndbold – med udgangspunkt i DIF’s anbefalinger – udarbejdet en række gode råd, som vi opfordrer alle klubber til at følge. Læs mere her.  

Samtidig henviser DanskHåndbold til DIF’s anbefalinger om livestreaming af børne- og ungdomskampe, opvisninger, -træningspas og -konkurrencer. Læs mere her.

Ved spørgsmål, kontakt:

Fagansvarlig for unge i DanskHåndbold: Kristian Buhl, kbu@danskhaandbold.dk / 61339043