Foreningsinfo
03.10.2023

DanskHåndbold følger DIF’s anbefalinger om streaming

DanskHåndbold anbefaler, at der ikke streames fra klubkampe og træninger for børn og unge under 18 år.
Af Jens Jacob Juulsager

Det har aldrig været nemmere at streame sport på nettet og via sociale medier. Men dermed følger også et behov for at overveje, hvordan det gøres på den mest ansvarlige måde.

DanskHåndbolds politiske bagland har derfor behandlet spørgsmålet grundigt og følger nu i slipstrømmen på de retningslinjer, som Danmarks Idrætsforbund udsendte i juni i år.

Nemlig at DanskHåndbold anbefaler, at der ikke streames fra klubkampe og træninger for børn og unge under 18 år.

- Streaming rummer mange spændende muligheder. Men vores børn og unge under 18 år har vi et særligt ansvar for at passe godt på.

- At gå til håndbold skal være et trygt frirum, hvor man har det sjovt og tør begå fejl uden bekymring for at blive udstillet, siger direktør i DanskHåndbold, Henrik M. Jacobsen.

Forsøgsordning med U19-ligaerne

Hvis der skulle være en interesse for streaming fra U19-ligaerne, har DanskHåndbolds bestyrelse vedtaget, at der kan laves en forsøgsordning efter jul.

Her er anbefalingen, at kampene streames via danskhaandbold.tv, der kræver login, som DIF også opfordrer til, hvis man streamer.

Samtidig vil DanskHåndbold udarbejde en række gode råd til forsvarlig streaming og evaluere forsøgsordningen grundigt efter dialog med klubber og spillere.

- Vi anerkender, at der er mange forskellige holdninger til streaming, og som et demokratisk funderet forbund ligger beslutningskompetencen i sidste ende hos vores klubber.

- Derfor lytter vi også, hvis der er ønske om at prøve streaming af for U19-ligaerne, hvor spillerne er omkring de 18 år og allerede optræder på eliteniveau med tilskuerinteresse i hallerne. Spillerne skal naturligvis involveres, og vi vil følge processen tæt, siger Henrik M. Jacobsen.

Som følge af anbefalingerne vil det ikke længere være muligt at streame kampe fra de øvrige U19-rækker og ned på danskhaandbold.tv.