Organisationsnyt
06.05.2024

DanskHåndbold bliver en del af DIF’s ’Grøn Idræt’

Som første inde-idræt bliver DanskHåndbold en del af Danmarks Idrætsforbunds fællesskab for forbund, der arbejder med klima og bæredygtighed.
Af Sarah Wanting Grønborg

I det seneste år, har vi hos DanskHåndbold sat bæredygtighed på dagsordenen. I daglig tale kalder vi det ’Ansvarlighed’ og det er ambitionen, at vores ansvar skal række ud over det, der foregår på håndboldbanen. Vi vil nemlig både tage ansvar for klimamæssige, sociale og forretningsmæssige forhold.

Som første inde-idræt bliver DanskHåndbold nu en del af ’Grøn Idræt’, som er Danmarks Idrætsforbunds fællesskab for forbund, der arbejder med klima og bæredygtighed.

- I løbet af det seneste år har vi startet vores arbejde med ’Ansvarlighed’ – vi har ansat en projektleder, udviklet en ansvarsstrategi og arbejdet på forskellige projekter, særligt under kvindernes VM på hjemmebane i december 2023, hvor vi havde 12 konkrete initiativer. At vi nu bliver en del af ’Grøn Idræt’ er vi meget stolte af, siger Ann Lykke Davidsen, chef for kommunikation, marketing og bæredygtighed, og fortsætter:

- Vi er langt fra i mål, men processen er i gang, og vi glæder os meget til at fortsætte det gode arbejde, så vi kan blive klogere på vores aftryk og finde nye og mere ansvarlige løsninger for vores sport.

Med udnævnelsen som ’Grøn Idræt’ forpligter DanskHåndbold sig til at arbejde med ’Ansvarlighed’ ved mesterskaber på hjemmebane og i foreninger. Under VM 2023 på hjemmebanen blev arbejdet med mesterskaber startet, og det er ambitionen at påbegynde arbejdet med foreninger i 2024.

For at blive en del af ’Grøn Idræt’, skal et forbund udarbejde en klima- og bæredygtighedsstrategi, udvælge to-fire indsatser, som aftales med DIF samt udpege en ansvarlig i administrationen og bestyrelsen.

Læs mere om ’Grøn Idræt’ her: https://www.dif.dk/samfundsansvar/klima-og-baeredygtighed/groen-idraet