Landshold
22.06.2024

Danmarks strandhåndboldherrer er i VM-finalen

Herrelandsholdet i beach handball vinder 2-0 over Tyskland i semifinalen ved VM i Kina. Finalen mod Kroatien kan ses på Viaplay søndag kl. 13.30.
Af Camilla Bøilerehauge

Herrelandsholdet fejrer semifinalesejren over Tyskland. Foto: IHF/kolektiff/Jozo Cabraja

For anden gang i træk spiller det danske herrelandshold i beach handball sig i VM-finalen. Det er en realitet efter semifinalesejren over Tyskland, hvor Danmark vinder begge halvlege med 25-18 og 21-20.

De danske herrer fik dermed revanche fra sidste års EM-semifinale i Portugal, hvor Tyskland dengang vandt 2-1.

- Sidste år havde vi en del vanskeligheder med at score på den gode tyske keeper. Men vi havde forberedt os rigtig godt i år, og vi snakker også en del om det på sidelinjen i løbet af kampen. Og så var det bare en kæmpe forløsning at kunne slå dem i år, siger landsholdsspiller Mikkel Stærk Just, der spillede en afgørende rolle i angrebet.

Søndag får herrelandsholdet så endnu en mulighed for revanche, når de møder Kroatien i VM-finalen. De to nationer var nemlig også i finalen ved sidste VM på Kreta i 2022, hvor Kroatien dengang vandt 2-0.

- Vi ser utrolig meget frem til at spille finale mod Kroatien. Vi har mødt de kroatiske spillere mange gange de sidste 6-7 år både på klub- og landshold, og vi spiller altid nogle gode og tætte kampe mod dem, fortæller landsholdsanfører og målmand Martin Nørlund Christensen.

Kvindelandsholdet misser akkurat finale
Det kvindelige strandhåndboldlandshold spillede også VM-semifinale mod Tyskland, som på kvindesiden er regerende europa- og verdensmestre. Her skulle den tætte kamp i ud strandhåndboldens svar på straffekastkonkurrence, hvor Tyskland vandt med et enkelt mål.

Dermed skal Danmarks kvinder spille mod Holland for anden gang til dette VM, når de to nationer mødes i kampen om bronze.

Se kvindernes bronzekamp og herrernes finale på Viaplay søndag:
- 10.30: Danmark – Holland (kvinder)
- 13.30: Danmark – Kroatien (herrer)

For yderligere information, kontakt kommunikationskonsulent Camilla Bøilerehauge på cam@danskhaandbold.dk eller 53 69 84 36.