Organisationsnyt
11.06.2024

Danmark søger om EM i kvindehåndbold 2032

Sammen med Tyskland og Polen har DanskHåndbold søgt om værtskabet, der tildeles af EHF til december.
Af Jens Jacob Juulsager

Foto: Casper Horsnæs Larsen

Der er ganske vist stadigvæk lang tid til, men DanskHåndbold har nu officielt søgt om værtskabet for EM i kvindehåndbold 2032 i et fælles bud med Tyskland og Polen.

Det Europæiske Håndboldforbund, EHF, tildeler værtskabet den 14. december i år ved deres kongres i Wien, og derfor har de allerede modtaget buddet, der har overskriften ”Three nations, one passion“.

Hvis de tre nationer tildeles værtskabet, bliver det sjette gang i historien, at Danmark huser et EM i kvindehåndbold, som vi senest gjorde det i 2020 og igen har udsigt til i 2028, hvor Sverige og Norge er vores medværter.

- Med denne fælles ansøgning fra Tyskland, Polen og Danmark ønsker vi at kombinere vores styrker: stolte håndboldtraditioner, fremragende infrastruktur og masser af erfaring i eventafvikling sammen med vores gode samarbejdspartnere i Sport Event Denmark.

- Vores fælles bud vil ikke kun byde på en fantastisk ramme for spillerne og kampene, men også sigte mod at inspirere og styrke den næste generation af kvindelige håndboldspillere i hele Europa, siger Morten Stig Christensen, formand for DanskHåndbold.

Erfaring fra tidligere samarbejde

Det er tre nationer, der før har prøvet at arbejde tæt sammen. Danmark og Tyskland var fælles om at afvikle det succesfulde VM i herrehåndbold i 2019.

Derudover har Danmark og Polen sammen med Tjekkiet søgt om værtskabet for EM i herrehåndbold 2030.

Buddet på kvindernes EM i 2032 lægger op til, at der afvikles to indledende grupper i hver af de tre værtslande, mens Danmark og Tyskland ville skulle huse de to mellemrunder, og finaleweekenden spilles på tysk grund.

- Håndboldmesterskaber samler og begejstrer, og håndboldslutrunder i Danmark er nærmest en tradition. Det er stort set også en tradition, at flere nationer går sammen om at afvikle disse events. Som vi siger med vores fælles slogan, så deler vi alle den sammen passion, siger Lars Lundov, direktør for Sport Event Denmark.

I alt deltager 24 nationer ved EM i kvindehåndbold 2032.