Landshold
19.07.2024

Danmark skal spille om EM-bronze

Efter et nederlag i semifinalen mod Spanien, skal Danmark spille om bronze ved M20 EM.
Af Sarah Wanting Grønborg

Foto: Slavko Kolar / Rokometna zveza Slovenije

Efter et nederlag på 34-36 til Spanien i semifinalen, skal Danmark nu spille om bronze ved M20 EM i Slovenien.

I første halvleg bølgede kampen sig frem og tilbage mellem dansk føring og spansk udligning. Og selvom Spanien formåede at udligne af flere omgange, lykkedes det dem aldrig at bringe sig foran i første halvleg. Danskerne gik til pause med en etmålsføring på 18-17.

Også i anden halvleg holdt danskerne længe Spanien fra en føring. Men hen imod kampens afslutning bragte Spanien sig for første gang foran og kampen endte 34-36 til Spanien.

- Vi er ekstremt skuffede lige nu. Vi spillede en sindssygt flot kamp og præsterede på et meget højt niveau mod et rigtig stærkt hold. Men vi var ikke dygtige nok i en kort fase af kampen, da kaosset var størst, siger landstræner, Simon Sørensen, og fortsætter:

- Nu skal vi have lov til at være skuffede i dag og så vil vi gøre alt for at slutte godt af og jagte bronzemedaljerne på søndag.

Kampe som disse giver international erfaring

Til trods for nederlaget, er der ifølge DanskHåndbolds Talentchef, Søren Skaastrup Frydendal, vigtig erfaring at hente i kampe som disse:

- Det er stærkt at være blandt de sidste fire til et EM med mange stærke hold. Spanierne er stærke og der er ingen tvivl om, at holdet er skuffet lige nu. Det er i kampe som disse, at spillerne får international erfaring, der bliver guld værd for dem senere hen. Men lige nu er den er nok lidt svær at sluge. Nu venter den svære bronzekamp og vi krydser fingre for dem, siger Søren Skaastrup Frydendal.

Bronzekampen spilles på søndag. Hvem Danmark skal møde i bronzekampen afgøres i aftenens anden semifinale mellem Portugal og Tyskland.