Danmark klar til at spille om medaljer ved W20 VM

Efter en sublim præstation i kvartfinalen mod Portugal er Danmark klar til semifinalen W20 VM i Nordmakedonien.
Af Troels Trads Hansen

Danamark havde ingen problemer med Portugal i kvartfinalen ved W20 VM. Foto: Kolektiff

Danmark er klar semifinalen ved W20 VM efter en knusende gigantsejr på 49-22 over Portugal i kvartfinalen.

Når fodboldlandsholdet spiller, synger de danske roligans gerne om en sejr på 4-0. Efter få minutter af VM-kvartfinalen var Danmark foran 4-0 mod Portugal, og de unge kvinder så sig aldrig tilbage derefter.

Danskerne dominerede portugiserne fuldstændig og gik til pause med en solid føring på 21-10.

I anden fortsatte den markante klasseforskel, hvor Danmark havde lige nøjagtig nul problemer med at dæmme op for det portugisiske angrebsspil, og selv løbe effektive kontraangreb.

Når Danmark samtidig var dygtige i det etablerede angrebsspil, var Portugal uden chance for at presse det det danske hold. Derfor blev det også en kamp, hvor den eneste form for spænding bestod i størrelsen på sejren.

De 49 mål som Danmark scorede er i øvrigt det største antal må scoret i en kvartfinale ved et junior-VM nogensinde. Mathilde Vestergaard blev dansk topscorer med 9 mål på 9 forsøg, mens Clara Bang, Josefine Kaa Larsen, Anne Witt Johansen, Filippa Nedovic Larsen og Frederikke Waage-Jensen alle scorede fem gange.

I semifinalen venter Frankrig, som vandt en sikker kvartfinalesejr over Schweiz med 34-26.