Landshold
22.06.2024

Begge strandhåndboldlandshold er i VM-semifinalen

Kvindelandsholdet vinder 2-0 over Kroatien i kvartfinalen, og det samme gør herrelandsholdet over Argentina. Semifinalerne spilles allerede lørdag kl. 11.40 og 14.10.
Af Camilla Bøilerehauge

Kvindelandsholdet fejrer en sejr ved VM i beach handball i Kina. Foto: IHF/kolektiff/Jozo Cabraja

For første gang siden 2012 er kvindelandsholdet i beach handball i en VM-semifinale. Det står klart efter en kvartfinale mod et hårdtspillende kroatisk hold, hvor Danmark vandt kampen 2-0 ved at vinde begge halvlege med cifrene 27-22 og 22-18.

- Vi er som hold utroligt stolte og glade over, at det er lykkes at spille os blandt de fire bedste hold i verden, siger kvindelandstræner Morten Frandsen Holmen fra VM-lejren i Pingtan, Kina.

Herrelandsholdet var senest i en VM-semifinale ved sidste VM på Kreta i 2022. Nu gentager de succesen efter en kvartfinalesejr på 2-0, hvor Danmark vandt begge halvlege med 21-16 og 18-17.

- At nå semifinalen er en bedrift, der har krævet en dedikeret indsats og en enorm stor holdånd – især i de perioder af kampene, hvor holdet har været i modvind. Nu glæder vi os til atter at skulle spille om medaljer til et stort mesterskab, fortæller herrelandstræner Gorm Andersen.

Tyskland venter i semifinalerne
Kampen om en VM-finaleplads starter allerede lørdag middag, hvor kvindelandsholdet møder de regerende europa- og verdensmestre fra Tyskland.

En stor udfordring, som kvindelandstræner Morten Frandsen Holmen dog ser frem til med troen på sit hold. Danmark har nemlig allerede vundet én gang over Tyskland ved dette VM i Kina, hvor det blev til en 2-0 sejr i mellemrunden.

De danske herrer møder også Tyskland i semifinalen, hvilket giver Danmark mulighed for revanche efter de tabte semifinalen til Tyskland ved EM i Portugal sidste år. Dengang vandt Tyskland 2-1 over Danmark i semifinalen men tabte efterfølgende 2-0 til Ungarn i finalen.

Se begge semifinaler på Viaplay:
- Kl. 11.40: Danmark-Tyskland (kvinder)
- Kl. 14.10: Danmark-Tyskland (herrer)

Du kan også følge strandhåndboldlandsholdende på Instagram her eller Facebook her.