Landshold
25.05.2023

Begge beachlandshold i EM-kvartfinalen efter to kampe

En ny turneringsstruktur ved EM i beach handball har gjort det muligt for Danmarks strandhåndboldlandshold at spille sig videre til både mellemrunde og kvartfinale efter første kampdag.
Af Camilla Bøilerehauge

Line Gyldenløve Kristensen i en piruette under kampen mod Frankrig til EM i beach handball. Foto: EHF/Kolektiff

Opdateret 25.05.2023 kl. 15.15*

Der var spænding fra første fløjt, da EHF Beach Handball EURO 2023 startede onsdag i Nazaré, Portugal.

Ved tidligere europæiske slutrunder er tre ud af fire nationer fra hver indledende gruppe nemlig gået videre til mellemrunden. Men i år er der kun to hold fra hver gruppe, der går videre. Til gengæld er alle hold i mellemrunden sikret en kvartfinale.

Det betød, at både kvinde- og herrelandsholdet i beach handball kunne sikre sig en EM-kvartfinale, hvis de vandt alle deres sammenlagte fire kampe på førstedagen. Og her var der altså ingen slinger i sandet.

Kvinderne besejrede både Italien og Frankrig med 2-0, mens herrerne også vandt med 2-0 over Rumænien og Schweiz. Det var især en lettelse for herrelandstræner Gorm Andersen:

- Vi er enormt stolte af at have været knivskarpe fra start og allerede sikret os avancement et godt stykke ind i turneringen. Derudover har vi haft lidt småskavanker på holdet, så det er betryggende, at vi nu kan give et par spillere ro hen over de næste par kampe, hvis der er behov for det.

Selvom kvartfinalerne allerede er i hus, betyder det dog ikke, at landsholdenes sidste gruppekamp og tre mellemrundekampe er ligegyldige. Kampene får stadig betydning for, hvem Danmark skal møde i kvartfinalerne.

Særlig milepæl for Bjerringbro-spiller
Ved sidste års VM i beach handball, rundede Line Gyldenløve Kristensen 100 beach handball-landskampe for Danmark som den første spiller nogensinde.

Onsdag kunne hun så fejre en ny, stor milepæl, da hun scorede sit landsholdspoint nr. 1000 i kampen mod Frankrig. En kamp, hvor hun i øvrigt scorede 17 ud af 19 point i første halvleg.

Line, der til daglig spiller for de nylige ligaoprykkere Bjerringbro FH, havde svært ved at tro på det, da det europæiske håndboldforbund fangede hende efter kampen:

- Virkelig? Ja, jeg er lidt overrasket, for det var jeg ikke klar over. Jeg er her hvert år og gør mit bedste, så at score 1000 point er dejligt, men det er ikke det vigtigste. Det vigtigste er, at vi vinder kampene.

Se alle kampe på Viaplay
Torsdag går det løs igen, hvor du kan se alle kampe på Viaplay Sport. Kampprogrammet ser således ud i Danmarks tidszone:

Kl. 12.00: Danmark - Tyskland (h)
Kl. 13.00: Tyskland - Danmark (k)
*Kl. 15.00: Danmark - Ukraine (h) første mellemrundekamp
*Kl. 17.00: Danmark - Holland (k) første mellemrundekamp

Opdateret med kvartfinaler lørdag dansk tid:
Kl. 11.00: Danmark - Norge (h)
Kl. 14.00: Danmark - Portugal (k)

Du kan også følge beachlandsholdene på Instagram eller Facebook.