Landshold
27.05.2023

Beachlandsholdet er i EM-semifinalen

Herrelandsholdet i strandhåndbold er videre ved EM i beach handball efter en sejr over Norge i kvartfinalen. Semifinalen kan allerede ses lørdag kl. 17 dansk tid på Viaplay Sport.
Af Camilla Bøilerehauge

Herrelandsholdet i jubel ved EM i strandhåndbold. Foto: EHF/kolektiff

Håbet om at blive tredobbelt europamester lever stadig i bedste velgående for det danske herrelandshold ved EM i beach handball i Portugal. Det står klart efter en intens kvartfinale mod Norge.

Danmark havde ellers en svær start i første halvleg, som de trods alt vandt med 23-22 efter det såkaldte Golden Goal, som skal afgøre en halvleg i beach handball, hvis en halvleg ender uafgjort i ordinær tid.

I anden halvleg havde herrerne dog et ekstra gear, hvor de vandt mere komfortabelt over vores skandinaviske naboer med 20-14 og hev dermed den samlede sejr på 2-0 hjem.

- Det er mega befriende. Det har været en lidt mærkelig turnering, fordi der har været få kampe med ekstremt meget på spil. Og denne kvartfinale mod Norge var en af dem. Nu spiller vi om medaljer lige meget hvad, så det var en mega vigtig sejr, siger landstræner Gorm Andersen.

Semifinale mod træningslejrmakkerne
Nu venter Tyskland så i semifinalen lørdag kl. 17 dansk tid. Et hold, som Danmark kender rigtig godt:

- Tyskland er en flok unge, rigtig dygtige drenge, der har haft en del år sammen på ungdomslandsholdet. Så selvom de er unge, har de meget erfaring sammen. Og så havde vi træningslejr med dem i Fjerritslev for præcis tre uger siden, så man må sige, at det bliver en semifinale med to hold, der kender hinanden rimelig godt, fortæller landstræneren.

Semifinalepladsen har også kvalificeret herrelandsholdet til European Games i olympisk regi i slutningen af juni samt til VM næste år.

Tæt kvartfinale for kvinderne
Kvindelandsholdet tabte desværre deres kvartfinale mod værtsnationen Portugal. Her vandt Danmark og Portugal en halvleg hver, hvorefter kampen skulle ud i shootout, som er strandhåndboldens svar på straffekastkonkurrence. Den vandt Portugal med 6-8.

Lørdag aften venter der dog stadig kvinderne en vigtig placeringskamp, der har betydning for, om de også kan kvalificere sig til European Games og VM ligesom herrerne.

Se alle kampe på Viaplay
Herrernes semifinale mod Tyskland kan ses på Viaplay Sport lørdag kl. 17 dansk tid, og det kan kvindernes placeringskamp også kl. 19 dansk tid.

Du kan også følge beachlandsholdene på Instagram eller Facebook.