Landshold
21.06.2023

Beachlandsholdene er i semifinalen ved European Games

Efter to kvartfinalesejre over Portugal og Kroatien er Danmarks kvinde- og herrelandshold i strandhåndbold klar til at spille om medaljer ved europæisk OL.
Af Camilla Bøilerehauge

Kvindelandsholdet fejrer kvartfinalesejren over Portugal. Foto: Danmarks Idrætsforbund

For en lille måneds tid siden tabte kvindelandsholdet i strandhåndbold knebent til Portugal i EM-kvartfinalen. Nu er det dog Danmark, der kan kalde sig semifinalister efter en sejr på 2-0 over Portugal ved European Games i Polen. Kampen blev vundet med cifrene 23-14 og 25-22.

- Det var en virkelig flot kamp af holdet, der viser, at vi er markant bedre end Portugal i dag. Jeg er enormt glad og stolt over, hvad kvinderne præsterer. Særligt når en af vores forsvarsspillere slog knæet i formiddags, så vi måtte rokere lidt rundt på holdet, fortæller kvindelandstræner Morten Frandsen Holmen.

Forlænget kvartfinale for herrerne
Herrelandsholdets kvartfinale mod Kroatien blev et tæt opgør, hvor Danmark vandt første halvleg med 25-22, og Kroatien vandt anden halvleg 20-23. Dermed skulle kampen afgøres i shootout, som tilmed blev forlænget med sudden death.

Efter flere runders sudden death, fik Danmarks Christian Nielsen til sidst fremprovokeret en fejl hos modstanderen, så de danske herrer hev sejren på 2-1 hjem.

- Det er en fantastisk følelse at være i semifinalen med det her hold, der rummer en del debutanter og uafprøvet sammenspil. Jeg er virkelig stolt af drengene, der spiller en enormt taktisk veludført kvartfinale, siger herrelandstræner Gorm Andersen.

Se med på europeangames.tv
Torsdag kl. 10.00 skal herrelandsholdet spille semifinale mod Spanien. Kl. 12.00 venter der så en stor opgave for kvindelandsholdet, der skal møde europa- og verdensmestrene fra Tyskland i semifinalen.

Det hele kan ses gratis på her.

Hvad er European Games?
European Games er et mesterskab arrangeret af den Europæiske Olympiske Komité og fungerer for mange sportsgrene som kvalifikation til OL i Paris i 2024.

For beach handball, der ikke er en olympisk sportsgren, er mesterskabet et vigtigt udstillingsvindue, der potentielt set kan være med til at få sandsporten med i OL-programmet på sigt.