Landshold
22.06.2023

Beachkvinderne spiller sig i finalen ved European Games

Kvindelandsholdet i strandhåndbold vinder 2-0 over de tyske europa- og verdensmestre i semifinalen ved europæisk OL. Finalen spilles torsdag aften kl. 21.30.
Af Camilla Bøilerehauge

Kvindelandsholdet i strandhåndbold takker publikum for støtten. Foto: European Games

Det blev tæt semifinale mod Tyskland for Danmarks beachkvinder ved European Games i Tarnow, Polen.

Men med en vigtig redning af Josefine Mahler i de sidste sekunder af første halvleg og en afgørende scoring af Line Gyldenløve i slutningen af anden halvleg, så vinder Danmark 2-0 med cifrene 28-26 og 33-32.

Tysklands beachkvinder har for mange nationer virket uovervindelige de sidste par år, så semifinalesejren er en stor præstation.

- Jeg kan næsten ikke sætte ord på det. Jeg har sjældent set os spille så flot angreb. Og med både en skade og en tidlig udvisning i vores forsvar, bliver vi nødt til at sætte to relativt urutinerede angrebsspillere ind at dække op, og de gør det også enormt godt, fortæller landstræner Morten Frandsen Holmen.

Finalen spilles torsdag aften kl. 21.30, hvor Danmark møder enten Spanien eller Norge.

I beachherrernes semifinale røg Danmark ud i shootout, hvor Spanien vandt med en enkel. Dermed spiller herrelandsholdet bronzekamp mod Portugal kl. 18.30.

Begge kampe kan ses gratis på europeangames.tv.

Hvad er European Games?
European Games er et mesterskab arrangeret af den Europæiske Olympiske Komité og fungerer for mange sportsgrene som kvalifikation til OL i Paris i 2024.

For beach handball, der ikke er en olympisk sportsgren, er mesterskabet et vigtigt udstillingsvindue, der potentielt set kan være med til at få sandsporten med i OL-programmet på sigt.