Landshold
28.05.2023

Beachherrerne vinder EM-bronze

Herrelandsholdet i strandhåndbold har netop vundet bronzekampen over værtsnationen Portugal ved EM i beach handball. Det er vigtigt for holdets selvforståelse, siger forsvarsspiller Mathias Thomsen.
Af Camilla Bøilerehauge

Strandhåndboldherrerne fejrer sejren efter bronzekampen mod Portugal. Foto: EHF/kolektiff

17 timer efter en skuffende, tabt EM-semifinale mod Tyskland skulle de danske strandhåndboldherrer stå klar i sandet igen til en bronzekamp. Det var en mental prøvelse for holdet, der gik ind til slutrunden som dobbeltforsvarende europamestre.

Danmark var dog klar fra start i bronzekampen mod værterne fra Portugal, selvom det endnu engang blev to tætte halvlege.

Men et hårdtarbejdende forsvar og et velspillende angreb, hvor Nikolaj Mogensen bl.a. var flyvende med 12 point, sikrede Danmark sejren i begge halvlege med cifrene 22-24 og 20-21.

- Det er fantastisk. At komme hjem med metal er fedt. Det er desværre ikke af den karat, vi havde håbet på, men det kan stadig noget, siger forsvarsspiller Jeppe Villumsen, der til daglig tørner ud for Nordsjælland Håndbold.

Og det er forsvarsmakkeren Mathias Thomsen enig i:

-Ja, det er utrolig vigtigt for selvforståelsen. Jeg synes, vi har spillet en mega flot turnering, så det betyder meget at få noget med hjem, fortæller Thomsen.

Kvindelandsholdet sikrer vigtig placering
De danske strandhåndboldkvinder røg desværre allerede ud i kvartfinalen mod Portugal, men de havde stadig meget at spille for i placeringskampene.

Her sikrede kvinderne sig en vigtig 7. plads, der kvalificerer dem til European Games i olympisk regi og til VM næste år. Her er herrerne også kvalificeret.

Hjemkomst mandag
Landsholdene vender hjem til Danmark mandag, hvor familie, venner og pressen er velkommen til Dansk Håndbold Forbunds officielle modtagelse og medaljefejring på Lufthavnstorvet i Kastrup Lufthavn kl. 12.15.

Følg beachlandsholdene på Instagram eller Facebook resten af sommeren, når de spiller European Games fra den 20.-22. juni og ANOC World Beach Games fra den 6.-12. august.