Landshold
29.11.2023

Andreas Mogensen sender hilsen til Håndboldkvinderne

Den danske astronaut ønsker kvindelandsholdet held og lykke ved VM med spektakulær videohilsen fra det ydre rum.
Af Jens Jacob Juulsager

Foto: ESA

Håndboldfeberen har ikke kun ramt Danmark men spredt sig helt til det ydre rum. I bogstaveligste forstand, for den danske astronaut Andreas Mogensen er også klar til at heppe på Håndboldkvinderne, der fredag åbner VM på hjemmebane i Jyske Bank Boxen.

Det fortæller han i en videohilsen til Jesper Jensens udvalgte optaget på Den Internationale Rumstation ISS næsten 400 kilometer over Jordens overflade.

Optagelsen er et lille stykke håndboldhistorie, for det er første gang, en håndbold kan ses svæve i vægtløs tilstand i det ydre rum, mens Andreas Mogensen ønsker Håndboldkvinderne pøj pøj.  

- Jeres udvikling de seneste år har været imponerende – fra en fjerdeplads ved EM i 2020 til VM-bronze året efter og EM-sølv sidste år. Nu glæder jeg mig til at heppe på jer i jagten på endnu et topresultat – også helt herude fra rummet.

- Som astronaut ved jeg, at man skal turde række ud efter stjernerne. Og det formår I til stor inspiration for os alle sammen, lød det blandt andet fra Andreas Mogensen.

Klapsalver fra Håndboldkvinderne

Videoen blev afspillet for Håndboldkvinderne som en overraskelse i forlængelse af et taktikmøde til stor begejstring for spillerne, der kvitterede med fælles klapsalver, da videohilsenen var ovre.

- Det var meget cool. Jeg har aldrig lige fået en hilsen fra rummet før, så den er vi meget glade for, siger Anne Mette Hansen.

Anfører Sandra Toft bemærkede også et vist boldtalent hos Andreas Mogensen.

- Det så specielt ud, som bolden svævede i vægtløs tilstand. Den fløj meget nemt rundt, men han havde god kontrol over den, siger hun med et smil.

VM begynder allerede onsdag aften med åbningskampen i Arena Nord i Frederikshavn mellem Ukraine og Brasilien, mens Danmark altså spiller første kamp fredag aften mod Serbien i Jyske Bank Boxen i Herning. Find dine billetter her.

Se Andreas Mogensens videohilsen nedenfor.