Landshold
10.10.2023

50 dage til VM – du kan stadig nå at være med

Med præcis 50 dage til første startfløjt ved VM i kvindehåndbold er forberedelserne på vej ind i sin afgørende fase. Heldigvis strømmer de frivillige hænder til, men du kan også nå det.
Af Jens Jacob Juulsager

Der er brug for omkring 800 frivillige til at løfte opgaven i Jyske Bank Boxen i Herning og Arena Nord i Frederikshavn. Foto: Lau Nielsen.

Ved et VM i håndbold er der stjernerne på banen, og så er der stjernerne i kulissen. For uden de hundredvis af frivillige ildsjæle, der løfter en kæmpe opgave under VM i kvindehåndbold, så var der slet ikke grundlag for, at spillerne kunne underholde os alle på banen.

Danmark er en garvet arrangør af håndboldmesterskaber, og det har skabt en god base af frivillige, der igen i år er klar på at skabe årets største håndboldfest, når det går løs fra den 29. november til den 17. december i Herning og Frederikshavn.

- De frivillige er hele rygraden i sådan et VM. Uden dem, ingen håndboldfest. Heldigvis oplever vi rigtig stor interesse for at være med.

- Mange har været frivillige før og har oplevet, hvor mange oplevelser det giver og stor læring, som man kan bruge i mange andre sammenhænge. Men der kommer også masser af nye til, og det er vi meget taknemmelige for, siger eventansvarlig i DanskHåndbold, Anita Kristiansen.

Danmark arrangerer VM sammen med Norge og Sverige, og alene herhjemme er der brug for omkring 800 frivillige til at afvikle så stort et event med 32 deltagende nationer.

Derfor er der stadig mulighed for at komme med på holdet, og det kan varmt anbefales, lyder det fra Magda Parecki, der igen i år tager en tørn som frivillig i Jyske Bank Boxen.

- For mit vedkommende er det en årelang passion for håndbold, som har fyldt utrolig meget og givet utallige oplevelser. Man føler sig som en del af en håndboldfamilie, når man sammen løfter i flok og får løst opgaver, store som små, siger hun.

Vil du også være med til at skabe håndboldfesten og få oplevelser for livet? Der er også mulighed for at gøre en forskel i mindre omfang. Læs mere og ansøg her.

Magda Parecki kan slet ikke vente, til det går løs med endnu et VM som frivillig. Foto: Lau Nielsen.