Landshold
01.06.2023

16 spillere udtaget til W19 EM i Rumænien

Den danske landstræner Flemming Larsen har nu udtaget de 16 spillere, der om en måneds tid skal rejse med det danske W19-landshold til EM i Rumænien, for at forsøge og følge op på det flotte resultat fra VM sidste år.
Af Maria-Teresa Faurhøj

Sidste sommer blev det til en flot andenplads ved VM for W18-landsholdet. Foto: IHF

Opdateret den 15. juni med info om EM-kampprogram

Fra den 6. – 17. juli står der EM i Rumænien på programmet for det danske W19-landshold. De danske håndboldkvinder skal ved slutrunden forsøge at følge op på det flotte resultat med sølvmedaljer til VM sidste sommer, hvor det blev til et nederlag til Sydkorea i finalen.

Den danske landstræner Flemming Larsen ser med spænding frem mod slutrunden, som er den tredje slutrunde for denne landsholdsårgang. Nu har han også sat navne på de 16 spillere, der skal repræsentere Danmark ved EM-slutrunden, og det har ifølge landstræneren ikke været helt nemt, da mange spillere har budt sig til:

- Det har faktisk være lidt af en udfordring kun at vælge 16 spillere, fordi der har været så mange, der har vist en rigtig flot udvikling. Det vidner om en stor bredde i årgangen, når vi også kan have 24 spillere med til en samling kort tid før EM, som vi havde det her i pinsen. Det glæder mig især at se spillere, som Clara Bang og Ida Götzsche være tilbage efter korsbåndskader. De har brugt pausen til at få lagt noget ekstra fysik på, så de står et rigtig godt sted nu, fortæller Flemming Larsen og fortsætter:

- Vi har udtaget 16 spillere ud fra den udvikling, vi har set hos dem over længere tid. Og så har vi også forsøgt at skabe en trup med forskellighed i forhold til spiltyper. Det er jo også det, vi arbejder med i forhold til et længere sigte, at der på landstrænerne A-landsholdsniveau har flere typer af spillere at vælge i mellem, og den udvikling starter jo allerede hos os.

De 16 EM-spillere er:
Anne With Johansen, Ajax København
Astrid Leslie Lund, Skanderborg Håndbold
Boline Laursen, Skanderborg Håndbold
Clara Bang, Skanderborg Håndbold
Filippa Nedovic, Skanderborg Håndbold
Ida Götzsche, Ajax København
Ida Marie Kaysen, Viborg HK
Ida Marie Wrang, Roskilde Håndbold
Isabella Poulsen, Silkeborg-Voel KFUM
Julie Vibe Seeberg, FIF
Julie Scaglione, Ikast Håndbold
Laura Borg Thestrup, Skanderborg Håndbold
Laura Galle Hansen, SønderjyskE
Mathilde Vestergaard, Horsens HK                                   
Sara Ibranovic, Ajax København
Stine Skovbo Almind, Skanderborg Håndbold

EM-opvarmning med plads til studentertid
W19-landsholdet møder ind til samling i Brøndby den 21. juni til først tre dage med hal- og styrketræning på programmet. Herefter rejser landsholdet til Norge for at spille Scandinavian Open Championship (SOC).

Kampprogrammet for Danmark ved SOC er:

25. juni kl. 17.00 Norge - Danmark, Nordstrand Arena
26. juni kl. 17.00 Danmark – Sverige, Nordstrand Arena

Flemming Larsen fortæller også om, hvordan EM-optakten også bærer præg af en tid, hvor mange af landsholdsspillerne også skal prioritere deres studentertid.

- Vi bruger stort set al vores forberedelsestid på at fokusere på os selv, og ikke vores modstandere. Vi har haft stor udskiftning i løbet af sæsonen, og har også nogle debutanter med til slutrunden, så vores primære fokus ligger på vores eget spil og på at få kørt nogle af de nye spillere ind i det set-up.

- Samtidig er det vigtigt for os at give spillerne mulighed for at tilgodese og prioritere deres studentertid. Vi skal skabe rammerne for, at de kan balancere en håndboldkarriere og et studie og socialt liv ved siden af. På den måde tror vi på, at vi er med til at udvikle hele håndboldspillere, så den del prioriterer vi naturligvis, selvom det betyder at vi får mindre forberedelsestid sammen hele gruppen, fortæller landstræneren.

EM-program
Efter SOC går turen så videre til Rumænien, hvor Pitesti og Mioveni er værtsbyer for EM, som afvikles fra den 6. – 17. juli. Danmark er i pulje med Montenegro, Tjekkiet og Nordmakedonien i det indledende gruppespil.  

Danmarks program for de indledende kampe er (spilletider angives i lokal tid):

6. august kl. 16.15 Danmark - Tjekkiet, Sala Sporturilor, Mioveni
7. august kl. 16.30 Nordmakedonien - Danmark, Sala Sporturilor, Mioveni
9. august kl. 12.00 Danmark - Montenegro, Sala Sporturilor, Mioveni

Alle kampene ved EM kan streames gratis på ehftv.com ved blot at oprette et login på siden. 

Du kan også holde dig opdateret om mesterskabet her.  

Du kan også få seneste nyt om W19-landsholdet og de andre danske ungdomslandshold på deres officielle Facebook-side: Ungdomslandsholdene – håndbold