Landshold
21.06.2023

16 spillere udtaget til første slutrunde med W17-landsholdet

Den danske ungdomslandstræner Ole Bitsch har sat navne på de 16 spillere, der til august rejser med det danske W17-landshold til deres allerførste slutrunde, som er EM i Montenegro.
Af Maria-Teresa Faurhøj

Ole Bitsch har udtaget 16 spillere til den første slutrunde med W17-landsholdet. Foto: DHF/Casper Horsnæs Larsen

Opdateret d. 31. juli

Sidste sommer tiltrådte Ole Bitsch som ny ungdomslandstræner på pigesiden, og nu venter så den første slutrunde for det nye W17-landshold. Den 3. august venter første gruppekamp ved EM, som spilles i Montenegro, og landstræneren har nu sat navne på de 16 spillere, der skal udgøre den danske trup.

En opgave, der ifølge landstræneren ikke har været helt nem, da rigtig mange af de unge spillere, har gjort sig positivt bemærket siden første samling tilbage i efteråret 2022.

- Vi har set mange spillere i løbet af de sidste 7-8 måneder, og hver gang har der været rigtig mange, som har gjort sig positivt bemærket. Så det er meget glædeligt, men det har også gjort udtagelsen lidt vanskelig, da så mange har banket på til en plads på holdet, fortæller Ole Bitsch.

De 16 EM-spillere er:
Andrea Bjertrup, Silkeborg-Voel KFUM
Andrea Nørklit, GOG Håndbold
Andrea Vejsgaard, Skanderborg Håndbold
Anna Stenkil Mogensen, Horsens HK
Anne Dolberg Plougstrup, Silkeborg-Voel KFUM
Caroline Friis Hansen, Silkeborg-Voel KFUM
Caroline Kottal Clausen, Ikast Håndbold
Clara Mendgaard Sørensen, SINE
Emilie Schleicher, Skanderborg Håndbold
Freja Fonseca, Skanderborg Håndbold
Freya Hattesen, GOG Håndbold
Frida Johannesen, Viborg HK
Johanne Lasthein, Ikast Håndbold
Julie Groth Persson, GOG Håndbold
Malou Mørch Axel, Hvidovre IF
Nikoline Skov Johansen, SINE

W17-landsholdet møder ind til samling den 24. juli og rejser allerede videre til Ungarn dagen efter. Her venter der to træningskampe mod det ungarske ungdomslandshold. En modstander, som landsholdet tidligere i år mødte i to træningskampe på dansk grund.

- Vi har mødt Ungarn før, og krydser også med deres gruppe til EM, så vi kan ende med at møde dem mange gange på kort tid, men det har været vigtigt for os at møde en kvalitetsmodstander her i optakten, og det må Ungarn siges at være. Sidst vandt vi den ene og spillede uafgjort i den anden kamp, så det bliver spændende at møde dem på udebane, og se hvordan spillerne reagerer under det pres, siger landstræneren.

Vi opdaterer om programmet for de to landskampe på ungdomslandsholdenes Facebookside. 

Første slutrunde er en god test
Efter landskampene i Ungarn har landsholdet en enkelt hviledag, inden der er afrejse til EM i Montenegro.  Danmark er placeret i Gruppe C sammen med Norge, Holland og Portugal.

- Jeg har jo ikke det helt store kendskab til mange andre ungdomslandshold endnu, men det, jeg har observeret i vores egne kampe, er, at vi har være spildominerende både på et individuelt og taktisk niveau. Så det bliver rigtig spændende at se, om vi kan overføre det til EM, hvor der helt naturligt er flere nerver, fortæller landstræneren og fortsætter:

- Jeg glæder mig til at se, hvordan vi håndterer det som gruppe, men jeg synes at der allerede er en god harmoni i gruppen. Det giver noget ro, at spillerne trives sammen og føler sig tilpas i gruppen til at kunne tage mere og mere ansvar både på og uden for banen. Sådan en slutrunde er enormt udviklende for spillerne, så selvfølgelig ser vi frem til den oplevelse, det bliver.

Programmet for Danmarks tre indledende kampe er:

3. august kl. 18.00 Danmark – Portugal, S.C. Moraca, Podgorica
4. august kl. 18.00 Holland – Danmark, S.C. Moraca, Podgorica
6. august kl. 13.30 Danmark – Norge, S.C. Moraca, Podgorica

Alle kampene ved EM kan streames gratis på www.ehftv.com.

- Vi begynder med at møde Portugal, som jo typisk betyder, at vi møder et meget offensivt og aggressivt forsvar. Vi skal finde en strategi for at løse det, for det er ikke det, vi i Danmark er mest vant til. Det vil kunne udfordre os på en anden måde, i forhold til når vi møder Holland og Norge, som er kendt for en mere nordeuropæisk håndboldspil, slutter landstræneren.

Du kan også holde dig opdateret om mesterskabet på den officielle side her. Du kan også få seneste nyt om W17-landsholdet og de andre danske ungdomslandshold på vores officielle Facebook-side: Ungdomslandsholdene – håndbold