Landshold
26.01.2024

10 herrespillere udtaget til beach handball-turnering i Tunesien

Strandhåndboldherrerne åbner udendørssæsonen med en træningsturnering i Tunesien den 10.-13. marts, hvor Danmark skal spille mod værtslandet og Frankrig.
Af Camilla Bøilerehauge

Mikkel Stærk Just og Joachim Trend Hansen under EM 2023 i Portugal. Foto: EHF

Når herrelandsholdet i beach handball snart tager hul på en ny sæson i sandet, bliver det på en anden måde end tidligere år. I 2024 har landstræner Gorm Andersen fokus på at få mange kampe i benene, og derfor foregår årets første landsholdssamling for herrelandsholdet i Nordafrika.

- Vi starter som regel sæsonen med et par træningssamlinger, hvor spillerne møder hinanden i interne kampe. Men nu vil vi gerne starte med landskampe af mere betydning tidligt på sæsonen for at se, om det kan gøre os endnu skarpere på de ting, vi vil have med til VM i juni, fortæller landstræner Gorm Andersen.

Tunesien byder på en tre-landesturnering mellem Danmark, Frankrig og Tunesien, hvilket passer landstræneren rigtig godt i forberedelserne frem mod VM i Kina.

- Ved et verdensmesterskab møder vi ofte lidt atypiske hold i forhold til, hvad vi er vant til i Europa, og sådan et hold er Tunesien. Frankrigs træner har også en anderledes kreativ tilgang til spillet, så det er to gode modstandere for os i et VM-år. Derfor tager vi også afsted med et stærkt hold spillere, der alle er gode kandidater til en VM-trup, siger Gorm Andersen.

Her er truppen til Tunesien og Frankrig-kampene:
Andreas Søndergaard Høgh, HEI
Frederik Bech Jensen, HEI
Jeppe Villumsen, FIF
Joachim Trend Hansen, HEI
Martin Nørlund Christensen, HEI
Martin Vilstrup Andersen, Stoholm IF
Mathias Thomsen, Slagelse HK
Mikkel Stærk Just, HEI
Rasmus Stærk Just, HEI
Simon Møss, AGF

Følg beachlandsholdene på Instagram her og Facebook her.