Liga og 1. division
25.05.2024

Team Esbjerg vinder DM-guld for andet år i træk

Med en sejr på 25-20 på udebane mod Nykøbing Falster Håndboldklub i den anden finalekamp genvandt Team Esbjerg lørdag det danske mesterskab for kvinder.
Af Troels Trads Hansen

Team Esbjerg er dansk mester for andet år i træk. Foto: Per Kristiansen

Team Esbjerg har været suveræne i både grundspillet, slutspillet og semifinalerne. Og finalekampene mod et godt kæmpende hold fra Nykøbing Falster Håndbold var ingen undtagelse.

Lørdag vandt vestjyderne finalekamp nummer to og sikrede sig på den måde det danske mesterskab for kvinder for andet år i træk. Dermed går Team Esbjerg ubesejret igennem sæsonen 2023/24.

Finalesejren i kamp to, som blev spillet i Nykøbing Falster, lød på sikre 25-20, efter Team Esbjerg havde ført med 12-8 ved pausen.

Spillerne fra Nykøbing Falster havde det hårdt mod et godt organiseret Esbjerg-forsvar, og NFH-spillerne måtte derfor slide for scoringerne. Omvendt var Esbjergs skytter lige en tand skarpere, som gjorde at de stille og roligt kunne trække fra hjemmeholdet.

Den tendens fortsatte i anden halvleg, hvor Team Esbjerg undervejs øgede forspringet til syv mål. Og selv om Nykøbing Falster kom lidt tættere på mod slutningen af anden halvleg, så blev kampen aldrig rigtig spændende.

Dermed kunne Team Esbjerg fejre den anden DM-titel i træk og den femte i alt i klubbens historie.

I kampen om bronzemedaljerne trak Odense Håndbold det længste strå, da fynboerne vandt kamp nummer to med 33-30 over Ikast Håndbold.

Odense havde vundet den første kamp om tredjepladsen med 29-27 og sikrede sig dermed medaljerne efter blot to kampe.